2020. június 20., szombat

Biziosztás

Nem volt igazi, ünneplőbe öltözős, vermondós évzáró ünnepség, nem volt nyakbaborulós búcsúzkodás, telipacsis összeölelkezés a srácoknál, csak egyszerűen odamentünk a suliba adott időre, és átvettük a bizonyítványokat. Részben jó volt ez így, mégiscsak volt egy kis személyes kontaktus, de azért nem volt az igazi.
Milánt érinti a legrosszabbul ez az egész, ő azért kicsit el van/volt kámpicsorodva, hogy jövőre a barátok nélkül megy tovább az ismeretlenbe. Aztán kaptuk a hírt, hogy egy másik fiút is felvettek végül az aosztályból az osztályába, és ez kicsit dobott a hangulatán, hogy nem lesz ismerős, barát nélkül.
Az utolsó képe Milánnak az osztálytermében. :-(  Nem kellett volna neki maszk, de ő fel szeretette volna venni, de aztán melege volt benne, és letolta. De így lett igazán stílusos és korhű ez a kép.

A bizonyítványok nagyon szépek lettek. De korábban sem elsősorban a jegyeken volt a hangsúly, hanem, hogy önmagukhoz képest hogy szerepeltek, ezzel a felemás tavaszi félévvel pláne nem a jegyek milyensége a domináns.
De azért azt elmondom, hogy Milánnak rajzon kívül minden tárgyból dicséretes ötöse van, rajzból csak sima jeles :-) És valóban talán ha 2 négyese volt a tanévben, az is még az ősszel csúszott be.

Marci az udvaron kapta meg Marika nénitől élete első bizonyítványát. Kiválóan megfelelttel végezte el az első osztályt, de írásból véleményem szerint nem kapott volna kiválót, ha iskolai keretek között kellett volna megfelelnie, bár akkor meg többet gyakorolt volna, szóval ki tudja... azt tudom, hogy becsülettel tette a dolgát egész tanévben, és pont mire ráérzett volna a tanulás ritmusára, mire belejött volna a dolgozatírásba, mire fellángolt benne a vetélkedőszellem, akkor lettünk itthonra száműzve, és ez szerintem a lelkesedését is kicsit visszadobta. A végére már eléggé belefáradt.
Nagyon meg volt illetődve, amikor átvette a bizijét. Teljesen zavarban volt, de olyan kis cukiság volt :-)



Máté csak 9-re jött, a felsősöket külön választották a kicsiktől, hogy kisebb legyen a tumultus, de azért még odaállítottam őket a lépcsőre. Így együtt, hárman, az iskola kapujában már soha többet nem fognak állni. Azért kicsit szomorú ez, még akkor is ha mi akartuk így.

Máté is szép bizonyítványt rettyintett így a végére, de neki ehhez különösen jót tett az itthoni munka, és részben önállóan, részben segítséggel nagyon szépen zárta a hatodikat. Négyesei-ötösei vannak, talán kicsit több az ötös, de nem számoltuk.

A héten beíratkozunk az új iskolákba, aztán a Balatonnál fújjuk ki magunkat.
Elég volt ebből a tanévből. Minden tekintetben.
Foylt. köv. ősszel.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a szép bizonyítványokhoz! Jó pihenést kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a fiúknak, nagyon szépek lehetnek azok a bizik :)!!!

    VálaszTörlés