2020. június 23., kedd

Beíratkoztak

Ma mindkét kisgimnazistánk beíratkozott az új iskolájába. Illetve Mátét én írattam be online, a krétán keresztül.
Ehhez nem kellett mást tenni, csak letölteni x db nyomtatványt az iskola honlapjáról, kinyomtatni, kitölteni, hatszázhússzor írtam le a gyerek nevét, lakcímét, és összes adatát a születési súlyától elkezdve napjainkig. Majd mindezt visszafotóztam, plusz az igazolványokat, bizonyítványt, átvételi papírt, mindent, és feltöltöttem a krétába.
Elvileg rendben vagyunk, legalábbis jött egy email, hogy leokézták a jelentkezést. Még hátra van az anyagi dolgok átutalása a megadott számlaszámra, iskolanyakkendő, iskolapóló, ilyen díj, olyan díj...

Milánéknál személyes beíratás volt, időpontra mentünk, neki is már korábban elküldték az összes kitöltendő papírt, kérdőívet, miegymást. Mire mindent kitöltöttem már eléggé kettéállt a fülem, nem mondom.

A suliban minden flottul ment, leadtuk az összes papírt, vettünk 2 pólót, egy iskola pólót meg egy term.tud.osat, és otthagytunk egy csomó pénzt. A díszmellényt majd szeptemberben fogják intézni.
Augusztus végén lesz egy ismerkedős nap, meg tankönyvosztás, aztán remélhetőleg indul a mandula.

Az esemény után Milán fagyizni szeretett volna, úgyhogy felkutattunk a térképen egy cukrászdát, odasétáltunk, aztán mikor már ott voltunk kiderült, hogy egy hiperegészséges mentes cukit sikerült találnunk. Igazi fagyi nem volt, de volt valami jégkrémszerű, de Milánnak az is jó volt.


Itthon pedig magára öltötte az új trikóját.



6 megjegyzés:

  1. Gratulálok Bea!
    Nálunk is ma volt beíratkozás. Sokan intézték elektronikusan, de így is be kellett jönniük azoknak is. Nagyon fárasztó ez mindkét részről, és itt még bonyolult esetek is vannak. Sok elvált szülő gyereke, de van román állampolgár vagy kettős, sokan kérnek kolit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Máté sulijában 2 nap volt az online beiratkozásra, és holnap lehet bemenni azoknak, akik nem tudták online intézni. Én kicsit ódzkodom még ettől az online intézéstől, hiányzik az személyes kontakt, és ha valamit nem csatoltam, akkor azt már csak személyesen lehet bevinni, szóval kicsit bonyi. De remélem sikerült megugranom még ezt az utolsó kihívást az idén :-)

      Törlés
  2. Bennem ilyenkor mindig felmerül, hogy 1. miért feltételezik, hogy a szülők mindegyike tud nyomtatni, 2. miért kell annyi papírra ugyanazokat az adatokat felvezetni. De OK, látom, aki nem tud online, az személyesen is mehet.
    Tavaly mi meg pont aznap mentünk nyaralni (Törökországba, de jó is volt, még mindig abból az élményből táplálkozunk), így korábban kellett menni beiratkozni. Emlékszem, meglepődtem, hogy mennyi mindenre kell költeni (az én időmben még nem volt iskolai póló, meg ilyenek).
    A fiúknak gratulálok! És nektek is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk sincs nyomtatónk, én is mindig puffogok ezen egy kört, hogy miért gondolják, hogy ez alapfelszerelés egy családban... aztán elslattyogok az utca végére nyomtatni-fénymásolni. Engem is bosszant ez a mérhetetlen sok felesleges papír, és nem értem miért nem lehet a rendszerből kikeresni . Még keresem az értelmét annak, hogy lemásoltattam Máté bizonyítványát, lefotóztam, és feltöltöttem a Krétába a fotót, ahol egyébként is ott vannak a jegyei... agyrém...
      Fizetendők: nálam most a DÖk-díj a best of. Elképzelésem sincs, hogy ez mit foglal magában, és mivel jobb a gyereknek, hogy kifizettem az az 1000 ft-t. De van még sportpályahasználat (!) 1000 ft, meg még vagy 3-4 tétel különböző összegekben mindkét gyereknél. Persze tudtuk, csak nem sejtettük :-)

      Törlés
    2. A nyomtatót már akkor feltételezték, amikor elkezdődött az otthon oktatás. Mi konkrétan vettünk egyet, lehetetlen volt boldogulni kinyomtatott anyagok nélkül.....
      Popianyu

      Törlés
  3. Gratulálok, biztos klassz lesz a kisgimiseknek!

    Két év múlva mi is beíratkozunk a 9. osztályba, jajjajjajjj, egyelőre hetediket is nehéz megemészteni, nagyjából minden második osztálynál sokkot kapok... :) :) De lehet, hogy most majd évente jönnek a sokk hullámok.
    Popianyu

    VálaszTörlés