2019. november 26., kedd

Újra új tanár

Tegnap volt a rendkívüli szülői Milánéknál, de már előtte kiderült, talán pénteken, de már nem emlékszem, hogy az lesz a hír, amire gondoltunk, hogy talált egy új tanárt, osztályfőnöki pozícióba. Vegyes érzelmekkel fogadtuk a hírt, mert egyik oldalon ott van, hogy nyilván a helyettesítő pedagógusoknak ez a felállás , ami eddig volt, rengeteg plusz munkával járt. De másrészről ott vannak a gyerekek, akik megszerették őket, és akik tényleg probléma nélkül beleszoktak az új rendszerbe, és nem nyafogtak, nem ágáltak, tették a dolgukat, mindenki nagy megelégedésére. A helyettesítő tanárok is meg voltak velük elégedve, Anita néni még mondta is, hogy mennyire szeret velük dolgozni.
Na most ennek annyi.
Most jön egy új tanárnő, aki persze aranyos meg kedves, meg lelkes is, és még tapasztalata is van,. meg gyerekei is, szóval tényleg nagyon szimpatikusnak tűnik a hozzáállása és az elhivatottsága is, csak ez már nem most kéne... Tök örültem volna, ha tanév elején vette volna őket át, még jobban, ha elsőtől egy ilyen ambiciózus sokoldalú tanító kezeibe került volna bármelyik gyerekem. De így negyediknek a felénél már nem tudok lelkesedni egy újabb váltás miatt, mert nekünk most pont az lett volna ideális, ha ezt a két hónapot a megszokott környezetben még meg tudjuk húzni, pedagógusi segítséggel és támogatással.
Mindamellett a gyerekeknek is már elegük van az egészből. Milán is teljesen maga alatt volt, hogy már megint egy új tanító, pedig ő már úgy megszerette Anita nénit, stb., stb...
Úgyhogy most kicsit el vagyok emiatt kenődve, de biztos túl leszünk majd ezen is.

3 megjegyzés:

  1. Hát igen, ez nem jött jól a felvételizőknek (sem). Gyors megszokást , megszeretést kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Én most épp úgy látom, hogy még három hónap telt el, ami nem olyan sok, és hátravan hét. Ami viszont még az. Főleg a folyamatosan helyettesítő tanítónők szempontjából, akik évvégére már lehet nem lennének ennyire türelmesek, kedvesek a gyerekekhez. Ha tényleg jó tanítónőt kaptak, és a leírásod alapján igen, akkor nem lesz semmi gond.
    Nem tudom mennyien felvételiznek negyedik után, de azért azok száma nem szokott túl jelentős lenni. Én úgy gondolom, hogy jól jártatok és szerencsések vagytok, hogy lett egy fix tanítónő...sok helyen nincs...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván az éremnek két oldala van, és az egyik oldalról persze természetes, hogy ez a helyzet nem tartható fenn a végtelenségig.
      Másik oldalról viszont pont ráért volna félévkor átvenni az osztályt, a félévi dolgozatok megírása után úgyis mindig van egy kis leeresztés. Nekünk, és annak a pár felvételizőnek pont nem kellett ez a decemberi leeresztés, pont arra lett volna szükségünk, hogy még egy utolsó löketet adni. Nyilván nem most fogja behozni a hiányosságokat senki, de az, hogy nemhogy extra, felvételi szintű feladatokkal bombáznák őket matekból-magyarból, hogy gördülékenyebben menjen pl. egy fogalmazásírás, most még a napi tanulás is oda lesz az ismerkedő szakaszban. ( ezt határozottan mondta az új tanár, hogy kezdetben biztos, hogy nem fognak érdemben tanulni) Szóval ez bántja a csőröm.
      Nem tudom, mi számít jelentősnek. Milánéknál a 25 gyerekből én 6-ról tudom, hogy fog felvételizni. Szerintem az nem kevés.

      Törlés