2019. július 30., kedd

Kontraszt

Szombaton hazamentek az unokatesók. 
Vasárnap Máté elment a zenekaros táborba, Tihanyba. Tegnap azt írta, hogy elvileg ma már fognak térzenélni. ( fél6-kor a Rege Cukrászda előtt, ha valami épp arra ját, ne hagyja ki ;-) ) 
Milán tegnap reggel ment el az iskolai táborba, Balatonföldvárra. Teljesen be volt zsongva tőle. 
Szóval ketten maradtunk Marcikával, és most csak úgy szédelgünk mind a ketten, mert túl nagy a nyugi. Engem mondjuk nem zavar, de Marcin látom, hogy nagyon meg van lőve, pláne, hogy két napja szinte még a levegőért is közelharcot kellett vívnia, most meg nagyjából azt csinálhat, amit akar. Nincs aki csesztesse, nincs aki beszólogasson neki, nincs aki piszkálja... 
Ha tévézni szeretne, akkor azt nézhet, amit akar, olyan mesét, filmet, amit szeretne, nincs aki piszkálja, hogy miért kell mindig ezt nézni, meg hogy " én biztos, hogy nem nézem ezt",  " ez olyan gagyi", és neki sem kell vonyítania, hogy " na nehogymár megint meccset nézzünk!", " nem fogom egész nap ezt a vacak sportot nézni!" és társai. 
Ha játszik, akkor bátran játszhatja azt, hogy ő egy buszsofőr, vagy épp munkába megy, és bevonulhat bármelyik szobába a játéklaptopjával és a telefonjával "dolgozni", és senki nem óbégat, hogy "menj már ki a szobámbóóóóóól!!!!!, meg "hagyjál már békéééén!" és senki nem froclizza, hogy " nem is vagy felnőtt, nem is tudsz vezetni, nem is tudsz olvasni, stb...", ezek mondjuk Lórikának szúrták leginkább a szemét, az enyémeket nem zavarja ez a játék. 

Szóval meglehetősen egyhangúan telt el a tegnapi nap. Igaz, hogy félig zuhogott az eső, úgyhogy kényszerünk sem volt arra, hogy kimozduljunk.

Este Milánnal is beszéltünk, ő hívott, meg is ijedtem először, hogy baj van, mert abban maradtunk, hogy majd én hívom valamelyik este, mondjuk kedden, vagy hogy üzen, ha van valami. Máté két barátja is ott van a táborban, akiknél van telefon, és az egyikkel megbeszéltem, hogy ha Milánnak lenne valami gondja, vagy csak anyahiánya lenne, akkor majd üzenjen, és felhívom. Persze a tanároknál is van telefon, de egyszerűbb, ha Jocin keresztül próbálok informálódni. 


Hát így vagyunk most, csöndben, nyugiban. Bár Marci már nagyon zsizseg, hogy csináljunk valamit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése