2019. május 15., szerda

Boróka piknik

Még pénteken sem volt teljesen biztos, hogy akkor mi legyen a hétfőre szervezett ovis Borókás piknikkel, mert az előrejelzések hétfőre is esőt mondtak.
De mivel a gyerekek a délelőttöt úgyis az állatkertben töltötték, így azt mondtuk, legyen, ott úgyis be tudnak menni az eső elől ide-oda, délután meg majd megoldjuk, ha esni fog. 
Aztán tök nagy szerencsénk volt, mert csak egy 5 percre kezdett el kicsit nagyobb szemekben esni, de amúgy teljesen jó piknikidő volt. 
2 körül lehetett menni a Ligetbe, akkor jöttek ki a gyerekek az állatkertből. Az óvónénik azt mondták, hogy nekik elég csalódás volt most az egész, mert egy csomó állatnak a helyét épp takarították vagy építették, állatok meg sehol. Ami oké, mert nyilván ilyen napok is kellenek, csak akkor lehetne erről hirdetmény, hogy " hétfőn takarítónap van", vagy ilyesmi, és akkor akár olcsóbban is be lehetne menni, mert az már milyen, hogy a méregdrága jeggyel csak fele annyi állatot lehet megnézni, mint egyéb napokon. De a gyerekek persze jól érezték magukat, sokat játszótereztek is, csak az oroszlánokat hiányolták. 

Óóóó, a piknik nagyon jó volt. Megint. Mindig. Mindenféle vicces játékokat játszottunk a gyerekekkel, ladbavezetés homlokkal, kötélhúzás, számháború, adjkirálykatonát, ilyesmik. Nagyon sokat nevettünk. Kár, hogy idő előtt el kellett jönnöm, mert a suliban szülői értekezleteket tartottak. 






És mivel ez anyák-apák napi családi piknik volt hivatalosan, így verset  mondtak az apukáknak is, és csodaszép kézzel rajzol kulcstartót is ajándékoztak nekünk. 💗

Ma meg összóvodás buszos kirándulás van Nőtincsre. Hát... nem épp kiránduló az idő, de mivel a buszt már hónapokkal ezelőtt meg kellett rendelni, és hetekkel ezelőtt ki kellett fizetni, és a pénzt buktuk volna, ha lemondjuk az utat. Így hát mennek az ovisok, gumicsizmával, meleg ruhával, esőkabáttal felszerelkezve. Ott azt mondták, hogy várják őket, és van fedett rész, ha nagy eső van. Reméljük, hogy megoldják. És bízunk abban, hogy nem fog egész nap esni! Ugye, nem!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki ez a gesztus, hogy apukáknak is mondanak verset.
    Remélem ők megúszták a mai szörnyű esőt.Nalunk szakadt egész nap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem úszták meg, de jól érezték magukat :-)

      A gesztus aranyos, és valóban hiánypótló, bár itt is a kényszer szülte, sajnos... ( említettem már korábban, hogy tavaly meghalt egy anyuka tavasszal a csoportból, ezért nem a hagyományos anyáknapját tartjuk.)

      Törlés
  2. A bölcsiben volt korábban apák napja, kár, hogy az oviban már nem... megérdemelnék!

    VálaszTörlés