2017. december 14., csütörtök

Sodrásban

Ha tehetném, indítványoznám valahol odafönn, hogy a decembert cseréljük meg mondjuk az októberrel, vagy még jobb lenne a júliussal. Nem tudom, el fog-e jönni valaha is az az idő, amikor egy karácsony előtti időszak nem az eszeveszett rohangálással és az idegbajjal lesz egyenlő. Nem lenne semmi gond, ha mindenre lenne szépen sorjában idő. De nincs. És utálom, hogy csurig van írva-nyilazva a naptáram, hogy mikor-hol-mit kéne csinálni-melyik gyerekkel, és néha tényleg nagyon parázok, hogy egyszer valamit összekavarok. Persze vannak jó pillanatai is a decembernek, mint a születésnapok, de nem jó, hogy nem tudok ráhangolódni, hogy nincs kiforrott terv, hogy hogyan ünnepeljünk, hogy fogalmam sincs még, hogy holnap milyen tortával lepem meg Mátét, hogy mikor fogom megsütni arról meg pláne nincs. De majdcsak kitalálom még addig.

Szombaton lezajlott a Bolyai verseny. A gyerekek és Angéla néni nagyon izgatottan vágtak neki a napnak. Mi nem mentünk velük, csak délutánra mentünk oda az eredményhirdetésre.
Bár azt mondták, amikor kijöttek a teremből, hogy nem volt nehéz a feladatsor, ennek ellenére, vagy épp ezért, kicsit elszúrták, és "csak" a 23-dik helyen végeztek. Ami persze nem rossz egy országos versenyen, már az is nagy eredmény, hogy egyáltalán eljutottak ideáig, de ők azért jobban szerettek volna szerepelni, és Angéla néni elmondása alapján ki is voltak borulva. De aztán túltették magukat, és hazafelé már vidáman nevetgélve jöttünk.
Nem volt sok idő búslakodni, mert neki kellett ugrani a karácsonyi fellépésnek, amiben Máténak főszerepe van. Nem állunk mg annyira fényesen a felkészüléssel, de remélhetőleg keddig összeáll majd a dolog. Nehezítő tényező, hogy extrán köhög Máté, de és jó lenne neki 2 nap fekvés, de minden napra van valami, hegedűkoncert, néptáncfellépés, Luca-napi vásár, akármi. Szopogatóstablettákkal próbáljuk egyben tartani jövő szerdáig.

Vasárnap délelőtt elmentem korizni a fiúkkal, míg Marci boltban volt Ferivel. Gyönyörű napsütés volt, és Máté nagyon szeretett volna kimenni a jégpályára. Végülis tényleg jó volt, jól esett, igaz, másnap minden porcikám fájt nyaktól-lábujjig.

Hétfőn ovi karácsonyi vásár volt, elhoztuk a Marci által készített karácsonyi kincseket, készítettünk papírfenyőt, és telitömtük magunkkal süteménnyel. Sajnos nem tudtunk végig maradni, mert menni kellett Milánért a suliba. Emiatt is kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy a Marci programjaira rendre nem jut elég idő. Így lesz ez a karácsonyi ünnepséggel is, ami egy napon lesz a Milánéval, de legalább előtte, és nem egy időben, már ez is siker. Viszont így is rohannunk kell egyik helyről a másikra. Nesze neked karácsonyi meghittség! Aznap délelőtt Máté még letol egy hegedűvizsgát is.

Kedden volt Máté hegedűkoncertje. Máté nagyon szépen játszott szerintem, és tegnap a tanárúr is azt mondta, hogy egész jó volt, a ritmusra kellene még egy picit jobban odafigyelni, és akkor már maga lenne a tökély. :-)
Szolfézs bemutató órák is voltak, ahol ugyancsak elhúzta a vizsgadarabjait, és Ágota néni utána két nappal is Mátéval példálózott, és teljesen el volt ámulva, hogy Beethovent játszik. Persze csak két sort a hegedűversenyből, na de hát akkor is :-)

Kedden Milán lázzal ébredt, és fájt a feje. Elmentünk a háziorvoshoz, aki aznap pont jó időben rendelt. Volna. Mert nem rendelt. Csak helyettesítés volt. A helyettesít orvos meg általában nem ír fel semmit, gondolja, hogy ha nem gyógyul meg magától, úgyis visszajövünk a saját orvosunkhoz, amikor lesz. Végül kedd-szerdán itthon volt Milán, és pihengetett. Mára már nem volt baja.

Ma mennek az ovisok az iskolába, és az iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek nekik. Mátéék táncolnak. Máté nagyon izgatott, hogy megy Marci. Olyan aranyos. De ma sportorvoshoz is kell mennünk, aminek már kétszer rakattam el az időpontját, mert nem tudják az iskolában megmondani, hogy pontosan mikor táncolnak a mieink. Szóval odamegyek, sportorvos, vissza a suliba, mert Angéla néni meg délután próbálni akar.

Szombaton hegedűre megyünk, mert hétfőn nem tudunk menni, mert a gyerekek, mind két iskolás meghívót kapott valami kerületi rendezvényre, 100 gyerek karácsonya, vagy mi a szösz, ami fedi a hétfői hegedűt. De mivel szerdán vizsga, nem lenne jó kihagyni az utolsó órát.
Hétfőre sikerült végül megbeszélni az uszodás gyógytornásszal egy találkozót, aki ránéz Milánra, és majd utána személyre szabott gyógyúszásra tud majd járni, remélhetőleg hamarosan.

Kedden Máté karácsony.
Szerdán  Máté hegedűvizsga, Marci karácsony, Milán karácsony.
Csütörtökön van Milánéknál a karácsonyi ajándékozás. Heni nénit húzta a napközis tanárt.  Mézeskalácsházat szeretnénk neki csinálni, mint tavaly Angéla néninek, az már egyszer bejött. Remélem idén pikkpakk összedobjuk.
22-én elvileg már nincs semmi.

Ja, hogy még ajándékok terén is csehül állunk, azt már nem is mondom. Az adventi naptárat is csak minden másnap jut eszembe megtölteni.

De legalább a melósok végeztek a bontással. Majd hozok képeket.

És a Terápia 3. évadát is nézzük esténként. Ez legalább pozitív :-) Imádom minden percét!

Szóval csoda-e, hogy nemigen kedvelem ezt a karácsonyi hajcihőt?

10 megjegyzés:

  1. Hehe, én folyton elfelejtem az adventi naptárat megtömni. Már azt találtam ki, hogy este kapják meg, de így meg elfelejtődik teljesen. :) :)

    Karácsonyi ajándékozást a suliban a pokolba kívánnám, elég volt a Mikulás.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk kezdetektől este van (lenne) naptározás, de még így is elfelejtem. Vagy akkor jut eszembe, amikor már fogmosás után vannak. Ilyenkor meg már nem adok a kezükbe édességet. Ilyenkor ki szoktam találni vmit, hogy "ma kaptatok kakaóscsigát, balatonszeletet, focikártyát, stb... a kisboltban. :-) Rém kreatív, tudom.
    Nálunk Mikuláskor csak a gyerekek kapnak a Mikulástól csomagot, karácsonykor pedig egymást ajándékozzák meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az lenne az igazi, ha mindet zsákocskát megtömnék egyszerre és nem lenne vele több gond...de sajnos nyitott a naptáracskánk, így idő előtt kiürülnének.
      Hát nem kaptam kedvet a karácsonyi ajándékozáshoz (suli). :)

      Törlés
    2. Igen, ez minden évben megfordul a fejemben. De nagyjából 2-án kiürülne az összes, és kezdhetném elölről :-)

      a karácsonyi ajándékozás már csak hab a tortán :-D

      Törlés
  3. Kemény napjaid vannak. :) Pont jókor jön majd az a része a karácsonynak, amikor egy kicsit lehet szusszanni is. :)

    VálaszTörlés
  4. Az igen! Nem csoda, hogy a naptárad tele van. Én meg azt hittem, hogy mi vagyunk elfoglaltak! :-)

    VálaszTörlés
  5. Hol tudnám elkapni ezt a Terápiát? HBO-nk nincs. Youtube-on van pár rész, de csak ízelítő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát öööö.... Feri kapott kölcsönbe vmi kütyüt, amin van HBOgo. De sszerintem ncore-on már fenn vannak az új részek.

      Törlés
    2. Én nem találtam,régit sem,de megnéztem újra,köszi!

      Törlés
    3. A Series kategóriában keresd, ott kell lennie!

      Törlés