2017. december 6., szerda

A varázsnap

A Mikulás szerintem egy igazi varázslat! Nem csak azért, mert évek óta azt mondom a fiúknak, amikor felmerülnek a kérdéseik, hogy mindez varázslattal lehetséges, hogy máshogy? És egyelőre ez elég is nekik. Kapóra jönnek ilyenkor az olvasmánybeli élmények, elég ha csak azt mondom, Harry Potter, vagy Rumini, vagy az új kedvenc a Panthera, és máris ott van a kezemben az ütőkártya, hogy nahát, ott is csupa-csupa varázslattal van dolgunk :-)
És hát mi más is lenne, ha nem varázslat, mikor Miklós-nap előestéjén mindegy gyerek olyan szófogadóvá válik, úgy elpakolja a ruháit, mint soha máskor, úgy megeszik az összes vacsorát, hogy csillog a tányérjuk, és a ragyogóra suvickolt bakancsokról már nem is beszélve. :-) Mi más ez, ha nem varázslat?
Mi más ez, amikor felnőttől gyerekig mindenki megáll egy szóra, ha szembetalálkozik az utcán a Nagyszakállúval, és a legmorcosabb szürke-hideg reggeleken is mosolyt képes csalni a nyakig sálbabugyolált, munkába rohanó emberek arcára ez a nagy piros ruhás illető. Mi más ez, ha nem varázslat? Az bizony, a javából!

Nálunk is járt az éjjel a Mikulás. És mi tagadás, igen jószívű Mikulás volt ez, mert egyik fiúnak sem volt virgács a csizmájában 👹

Gőzerővel sikálják a cipőjüket.

Próbáltam rábeszélni őket, hogy az ajtó elé rakjuk a cipőket, mert ott könnyebb megtölteni,  mert ott jobban elfér, de ragaszkodtak az ablakhoz, ahová szoktuk. Na igen, csak ez a szokás még akkor alakult ki, amikor 1 darab 18-as kiscipő volt az ablakban. Most meg... nem tudom mi lesz, amikor már 40-es lesz a lábuk :-) Muszáj lesz nagyobb ablakot csináltatni.


Érdekes módon, ma reggel egyik gyereknek sem kellett könyörögni, hogy keljen fel az ágyból. Máté volt talán egy kicsit álmosabb, ő még laposan pislogott, amikor a többiek már ott álltak az ablakban.



Mi más lenne ez, ha nem varázslat? Hiszen ma van az év egyelten napja, amikor lehet reggeli előtt/helyett csokoládét enni 😁

Hosszú nap lesz még a mai, a suliban mikulás discó, aztán szolfézs-karácsony, majd zongorás hegedűpróba. Közben teli vagyok náthával. Nem mondom, hogy nem várom már az estét.

1 megjegyzés: