2017. május 22., hétfő

Szezonnyitó Balaton

Minden évben nagyon várjuk Feriék céges focibajnokságát a Balatonnál. a fiúk most is nagyon be voltak sózva, főleg Marci, aki napokkal előtte kérdezgette, hogy mikor megyünk már  a faházba.  Mondanom sem kell, hogy szerdán lebetegedett, és lázasan küldték haza az oviból, és mivel egész éjjel is meleg volt a feje, ezért csütörtökön, miután Mátét elvittük és hazahoztuk hegedűről még elmentünk a doktornénihez. Kapott gyógyszert a torkára, és ez villámcsapásszerűen hatott is, így pénteken délután már robogtunk is a Balaton felé. Hála a közeledő nyárnak még világosban elcsíptük a Balaton :-) 
Mondjuk mire leértünk a partra, addigra besötétedett, de az nem baj. 
Szeretem ilyenkor a Balatont, és Füredet is, mert ilyenkor még nincs az az őrületes tömeg, ami nyáron szokott lenni. Persze annak is megvan a hangulata, és nyári nyaraláshoz kell is, hogy együtt hömpölyögjünk a tömeggel a sétányon, kellenek a fabódék, az esti koncertek. A fiúk hiányolták is :-) De ilyenkor meg az a jó, hogy olyan nyugis minden. Legalábbis nyugisabb. 

A Névnapos a lángosával

Máté halat kért :-)
Kis séta után mentünk vissza a faházba, és másnap volt a focikupa. Szép nagy, tisztességes szélre ébredtünk. Majd elvitte a fejünket, de örültünk, hogy legalább nem esik mellé az eső, mert előfordult már ilyen is. Így viszont a pálya mellett üldögélve, focizgatva jól megsütött mindenkit a nap. Úgy nézett ki a fejünk, mint aki egy egy hetes tengerparti nyaralásról jött. 
Délután pedig hajózni mentünk, ezúttal a Jókain. A Jókai 1913-ban épült, a balatoni hajók egyik legöregebbje. Bár hányatott sorsa több évtizedre száműzte a Balatonról, 2002-ben sikerült újra visszahozni, és azóta rendületlenül szeli a Balaton habjait. 




Jóóóó nagy szél volt, hát még a hajón mekkora volt!!! Hiába költöztünk be föntről a fedett részbe, ahol jó meleg volt, az a fiúknak nem volt elég kalandos, és hol előre, hol hátulra kellett kimenni velük. Élvezték, hogy tépi a fejüket a szél, és hogy imbolyog a hajó. Na az mondjuk tényleg mulatságos volt.








A sétánynál pedig már ezerrel készülnek a nyári vizes vb-re. A gyönyörű balatonpanorámát szépen beárnyékolja az a néhány uszály és a víz közepére beállított markoló, ami a vízi lelátóknak készíti elő a terepet. A kikötőnek a fele is ki van ürítve, ott parkolnak az iszappal teli uszályok. Nem túl vidám látvány. Sajnos ezt még nyáron is bámulhatjuk, remek lesz... Egyetlen pozitívuma van csak a dolognak, hogy azokat kis színes vizijárgányokat is eltették a kikötő mellől, amire a fiúk rendre rá vannak cuppanva, hogy üljünk bele, de egyrészt méregdrága, másrészt tök értelmetlen. Hátha nem rakják őket az idén szem elé, és akkor egy hisztilehetőséggel kevesebb :-)


Máté és a rózsalugas
Ezennel a nyári szezont megnyitottuk. Már csak ezt a röpke 3 hetet kell valahogy kibírni. Azt meg már féllábon is :-)

5 megjegyzés:

  1. Még 3 hét 3 nap van hátra....Számolom.
    Most lesz az, hogy lelassul az idő. Bár péntekre lehet, hogy más lesz a véleményem. :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a hét, meg a következő még húzós lesz, aztán talán már kiengedhetünk. :-)

      Törlés
  2. Na, ezt a 3 hetet már mi is nagyon várjuk, hogy leteljen :)! Olyan jó volt látni a képeket, szuper lehetett a Balcsin lenni egy picit, mert ott mindig szuper, Füred pedig a mi egyik kedvencünk is :). Egyébként tényleg, ti a faházat kitől vagy milyen cégtől bérlitek? Mert nekünk mindig ügyeskedni kell, még az ismert szállásokon is, hogy legyen helyünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez Feriék céges üdülőtelepe. Meglehetősen szocreál, de legalább van helyünk, és a hátrányai mellett sok előnye is van, pl. a gyerekek szabadon kóborolhatnak a területen, ( egy kapu van, de azon nem mennek ki), és közel van a vízhez és a sétányhoz is.

      Törlés
    2. Most már mindent értek :) , de az tök jó, hogy többször is tudtok menni!

      Törlés