2017. február 3., péntek

Judósok

Pár héttel ezelőtt, egy vasárnap délután, amikor a franciaágyon judómeccset játszottak, kitalálták, hogy jó, akkor ők holnaptól judóra is járni fognak. Hahaha :-) Mondtam én erre! Meg ahogy azt Móricka elképzeli. :-) Máskor is emlegették már, de sosem vettük elég komolyan, és le is csengett a fellángolás. 
DE. Máténak van egy jóbarátja, akinek a tesója meg Milán osztálytársa, és ők járnak már régóta. Máté hétfőn ki is faggatta Hubát a judóedzésről. A suli tornatermében van egyébként kedden-csütörtökön fél 6-tól. Nekem a fél 6 már elég későn van, eléggé bántja a szememet. Plusz a csütörtök ütötte a hegedűt. 
Ahogy mentünk hétfőn hegedűre Máté elújságolta, hogy mit beszélt Hubával. Én még mindig csak nagyokat hümmögtem... 
Hegedű után jött ki Máté fülig vigyorral az arcán, hogy hát bizony ő beszélt a hegedűs nénivel, és azt mondta, hogy szerinte előre tudjuk hozni a csütörtöki hegedűt fél5-re, mert a Ferkó úgyis mindig késik, és akkor ha neki is jó, akkor meg tudják cserélni az időpontot. 
Teljesen leesett az állam... lezsírozta tök egyedül az egészet, hogy járhasson judóedzésre. 
Ekkor már éreztem, hogy muszáj lesz most már akkor tényleg utánaérdeklődni. 

Elmentünk köv. kedden próbaórára. Hogy egyáltalán tetszik-e nekik a valóságban is, és hogy a Zsolt bácsi tud-e velük kezdeni valamit, így fél év lemaradásban. Tudott. Sőt. Tök lelkes volt, hogy milyen ügyesek, és jöjjenek csak, de abba nem ment bele, hogy csak kedden járjunk. Így végül tényleg elcseréltük a csütörtöki hegedőórát Ferkóval. 
Most itt tartunk. 
Tegnap voltak harmadjára, és a lelkesedés még mindig tart. 

Csak ez a fél 6, ez baromi szívás. Mert ahhoz korán van, hogy eljöjjenek a suliból, és visszamenjünk, mert kb. 20 percet lennénk otthon, de ahhoz meg későn, hogy addig ott legyenek a suliban. Szerintem. Bár ők ezt választották. Milán mondjuk szeret sokáig ott lenni, mert igazából ekkor van idő játszani, és pont 2 jóbarátja is későn hazajáró, így jól elvannak. Máté meg csak kedden van sokáig. 
Ezen a héten úgy volt, hogy odamentem kezdésre, és Feri hozta őket haza. Ha kicsit jobb idő lesz, akkor nem lesz akkora gáz ottmaradni Marcival, mert akkor ki lehet menni vele az udvarra. 

Egyelőre nagyon tetszik nekik. Nagyjából úgy fest az edzés, hogy az első fele erősítés, futás, fekvőtámaszozás, talicskázás, bordásfalon húzódzkodás, ilyesmi, a második fele pedig a technikai. Eddig még csak az esést tanulták. Elvileg Zsolt bácsi külön is foglalkozik velük, hogy behozzák a lemaradást, és meg van velük elégedve. Azt mondja szépen dolgoznak, és ha ez így marad, akkor nem lesz velük nehéz dolga, könnyen fölzárkóznak. Az erőnlétüket meg különösen dícsérte. :-) Meg Milán feladat tudatosságát, hogy mennyire figyel és koncentrál, és pontosan hajtja végre a feladatot. 

Így állunk. Már csak Marcinak kéne valami mozgás, mert ő meg szegény csak asszisztál folyton a nagyoknak. Pedig ő is nagyon ügyes, és rengeteg levezetendő energiája van. Lenne benne lehetőség. 

3 megjegyzés:

  1. Nem mintha mi unatkoznánk, de talán ti még nálunk is mozgalmasabb életet éltek hétköznaponként.
    Mi a hegedűt kezdtük így pár éve, Adri volt harmadikos, Andor másodikos és megfelelő időpont a munkahely melelttt, hogy odaérjünk a zenesuliba 1/2-tól korábbi szóba sem jöhetett. Esetleg az 5 óra. erre kaptunk időpontot, mert csak ott volt két lyuk egyik nap 1/6-tól, másik nap 6-tól. Kétszer fél óra. Közben Áront lefoglalni, aki akkor volt 3,5 éves...Tehát heti kétszer hazaértünk este 7 óra után, inkább 8 óra volt már.
    Most már könnyebb, mert van két önjárónk, de Áron még kicsi. a nagyok bármit vállalhatnak, zene, sport, angol különóra, velük már nem kell ott maradnunk, de Áronnal még ezt nem tehetjük meg, hogy egyedül engedjük haza. Később könnyebb lesz nektek is, kb. akkor, ha már felsősök lesznek. Még 2-3 év.

    VálaszTörlés
  2. visszaolvastam, de biztos érted anélkül is, hoghy pár adat kimaradt. Tehát 1/2 6-tól korábban nem tudtuk volna őket zenesuliba vinni, esetleg az ót óra jöhetett kezdésként szóba, és végül lett két nap, egyik alkalommal 1/2 6-1/2 7-ig jártunk, másik nap 6-7-ig a két gyerekkel.

    VálaszTörlés
  3. Értettem én, persze! Nálunk jövőre lesz a legneccesebb, mert remélhetőleg már Milán is elkezdhet hangszeren játszani. Hogy min, és hol... na ez a nagy kérdés. Nem lesz könnyű összeszervezni, mert nálunk nem csak a zeneiskolában van hangszer oktatás, hanem ki vannak helyezve szerte a kerületben. De erre egyelőre még nem gondolunk, minden napnak a maga baja. :-) Aztán lassan megérik majd a helyzet arra, hogy Mátét is elengedjük egyedül. Bár erre még gondolni sem akarok/merek. Az már tényleg nagy könnyebbség lesz.

    VálaszTörlés