2014. július 18., péntek

Koloska-völgyi vadaspark

Tavaly adták át a Koloska-völgyben a minivadasparkot, épp az ottlétünk alatt, de tavaly nem néztük meg, valamiért kimaradt.
Idén viszont egy délelőtt, amikor nem akartunk túl nagy programot csinálni, kilátogattunk. Nagyon meleg volt, és sehol nem volt egy szemernyi árnyék sem. Csak a bejárat melletti pados-asztalos pihenőrész volt árnyékos. 
A bejáratot őrző fakutyával
A park nem olyan nagy, nyolc állatfaj található benne, de a szarvasokat és a muflonokat eléggé keresgélni kellett eleinte, mert ők is elbújtak valahová az árnyékosba, de végül csak meglettek.
A park területén két magasles is van, persze mind a kettőre fel kellett másznunk, Marcinak is, és odafentről nagyon jól körbe lehet látni a parkot, a völgyet, a környező dombokat. 

Ami nagyon nem volt jó, az ez a nagykavicsos sétaút, ami szerintem teljesen használhatatlan, mert menni nem lehet rajta, kényelmesen legalábbis nem, Marci is csak csetlett-botlott. Cipőben biztos jobb lett volna, de én papucsban voltam. Nem volt annyira jól járható.
.

Marci végül nyakba is került, és kalapot cserélt Apával.
Csodaszép szarvascsaládot láttunk. 


A magaslesen kuporogva

Kismajmok:
A fára mászás elengedhetetlen program, bárhol is vagyunk.
Remek délelőtti program, a park ráadásul ingyenesen látogatható.  Ha nem tűz úgy a nap, akkor talán nem fáradunk el annyira, mint amennyire kilettünk a végére, és akkor lehetett volna még egy kicsit tovább sétálni a völgyben, ahol tanösvény, meg szabadtéri kondipark, és mintha játszótér meg tó is lenne, de ez nem biztos, valaki megerősíthetne ebben a hitemben. Lehet, hogy az máshol volt?  De hogy jó kis megmászható fák  voltak, az tuti biztos. De ennek most nem jártunk utána, hanem inkább ebédelni mentünk, hogy délután strandolhassunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése