2014. február 6., csütörtök

Farsangra készülünk

Az idén, a megszokottal ellentétben nagyon későn lesz a farsang, csak február 27-én. Ennek én kifejezetten örülök, mert így legalább van időnk rákészülni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lesz a végén kapkodás, mert még ez sincs meg meg az sem, de legalább az esély megvan rá, hogy időben kitaláljuk-elkészítjük-beszerezzük a jelmezeket. 
Meglepő módon idén először van az, hogy hetekkel a buli előtt már mind a ketten tudják, hogy mik szeretnének lenni, és nem kell még 3 nappal farsang előtt még a vaterát bújnom, hogy valami jelmezt találjak.
Máté már az első pillanattól fogva azt mondta, hogy ő Rumini lesz, én pedig örültem ennek az ötletnek. Csíkos pólót már vettünk, majd valami ruminis nadrágot is keresek, bár Máté ragaszkodik hozzá, hogy barnának kell lennie, de lehet, hogy fekete lesz.. Egérfület meg farkat én fogok saját kezűleg fabrikálni/varrni. És tulajdonképpen készen is van, az arcát majd kifestjük, és néhány kiegészítővel feldobjuk majd a dolgot, pl. vascsöppentővel, térképpel, távcsővel, ilyesmivel. 

Milán nagyon boldog, hogy végre ő is beöltözhet valaminek. Először a Ruminis színház hatására hajóskapitánynak készült. Egész sokáig ki is tartott e mellett, és már terveztem a jelmezét. Aztán egyszer csak kijelentette, hogy ő mégis inkább Miki egér szeretne lenni. Úgyhogy a jelenlegi (és végleges ) állás szerint az lesz. Már nem változtatunk. Neki is fület farkat kell csinálni, meg egy sárga lábzsákot. És még fehér kesztyű kell mindenképp. Szerintem csinos kis Mikiegér lesz belőle :)

Úgyhogy két kisegerem lesz idén farsangkor :) 

De hogy idén se maradjak ki a pókember mizériából, idén Milán vetette fel, hogy ő pókember lesz, és napokig ezt is hajtogatta mindenkinek. Végül csak túljutott rajta, igaz jónéhányszor el kellett mondanom, hogy amíg én vagyok az anyja, biztos, hogy nem lesz pókember.

Egyelőre így állunk. Gondolati szinten jól állok. A valóságban még nem annyira.

4 megjegyzés:

  1. Mi még nem is olvastuk a Ruminit, tetszene Rékának szerinted? Nem tipikusan fiús?

    Az ötletek nagyon jók, kíváncsi leszek, mit hozol ki a témából, Beám! :)

    PS: Pókemberrel mi a gond? Én szeretem PP-t. Vagy csak már túl unalmas?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A történet szerintem nem kifejezetten fiús, kalandos, izgalmas, sok szereplős, bár vannak kalózok. Ettől függetlenül, (vagy épp ezért?) akár még tetszhet is Rékának.

      Majd megmutatom a végeredményt:)

      Fura ez a pókember kultusz, mert úgy hajtogatják évről-évre, mintha ezen nőnének fel, holott se a mesét, se a filmet nem látták.Tetszik nekik a figura. De szerintem jelmezként nem lenne elég különleges. Valamiért én nem tartom ovis farsangra valónak a pókember jelmezt. Kiscsoportban meg különösen nem.

      Törlés
  2. Én is kiváncsi leszek a két kis egeredre :))) tényleg jó késön lesz a farsang Nálatok!! Nálunk most szombaton volt, Marcel nagy sikert aratott a lego-jelmezével :)))) Szép hetet Nektek!!! Puszi Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is ilyentájt szokott lenni, de most azt mondták, azért van ilyen későn, mert a húsvét is későn van. Nekem meg tulajdonképpen mindegy is.
      Még jó, hogy sikert aratott Marcel, szuper volt a jelmeze:)

      Törlés