2012. szeptember 19., szerda

Almaszüret

Középső csoportban már nem csak a kötelességek és elvárások nőttek meg, hanem a szórakozási lehetőségek is, merthogy a kiscsoportosokat még nem vitték tavaly sehová, buszos kirándulásra meg pláne nem, arra az egyre év végén a Medveparkba is csak azért, mert Ibolya néni megbízott bennük és vállalta értük a felelősséget. És milyen jól tette, mert nem is volt velük semmi gond, és nagyon élvezték természetesen.
De most, hogy már nagy és okos középsősök, most már szabad a pálya. 
Így aztán tegnap délelőtt almaszüretre ment az óvoda aprja-nagyja, busszal, Pomázra. 
Máté nagyon lelkes volt, egyrészt szerintem azért, mert nagyon szeret egyébként is a kertben ténykedni és segíteni, másrészt pedig ez a buszos kirándulás mindig nagyon izgatja, hiszen igazi nagy busszal mennek.
Nagyon aranyos volt a kis hátizsákjával, és ahogy bandukoltunk az ovi felé minden szembejövőnek elmondta, hogy ő ma almaszüretre megy. 

Délután aztán végtelenül büszkén mutatta a hátizsákját, hogy mennyi almát szedett:) Sokat. Szegény alig bírta hazahozni.

Persze jóval többet szedtek, mert szerencsére volt bőven alma, és mivel kicsi fák voltak simán elérték a gyerekek is, és nagyon élvezték, és nagyon tetszett nekik. Annyi almát szedtek, hogy mindenkinek bőséggel jutott a hátizsákjába, maradt tízóraira, és még almássütit is fognak sütni, azt mondta Ibolya néni. 
Aztán külön élmény volt Máténak, hogy a buszban volt igazi biztonsági öv, mint az autóban, és be is kötötték. Ez nagyon tetszett neki. 

Ma reggel a korábbanérkezők pedig már javában rajzolták az almáskertet. Kíváncsi vagyok Máté is  lerajzolja-e :) 

( néhány napja rákapott a rajzolásra, és kis gyakorlással már egészen ügyesen megy neki. Remélem most már rákap majd az ízére.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése