2012. szeptember 6., csütörtök

4 hetes

Máris.
Az elmúlt hetek csak úgy sittysutty kihullottak alólunk. Még csak most született... még nemrég jöttünk haza... és tessék eltelt 4 hét, és vasárnap már egész 1 hónapos lesz a Legkisebb Kishercegünk.
A héten volt védőnénis és doktornénis raport is, egyelőre itthon, és mind a ketten meg voltak vele elégedve. Nincs is miért panaszkodni. Eszik is és alszik is, jó sokat, és ez meg is látszik rajta, nő mint a répa, hízik mint a kölyökgólya, most olyan 4500 g körül van, szóval jó húsban van. 
Végtelenül türelmes, egyelőre, mivel nincs más választása tűri, hogy húzzuk-vonjuk magunkkal, boltba, oviba, Milántornára, Matyifocira, játszótérre. Nagyrészt ezeket a programokat elejétől a végéig végigalussza, néha esetleg kipislant, olykor esetleg enni kér, és már alszik is tovább. Néha úgy sajnálom, hogy szegénynek nincs egy perc nyugta sem, mert mindig van valami, vagy nyüzsög körülötte valamelyik tesó, vagy megyünk valahová, de hát ilyen sanyarú a harmadik gyerekek sorsa mifelénk.
Ha ébren van, mert egyre többször ilyen is előfordul, akkor nézelődik, bámészkodik, vagy a nagytesók szórakoztatják. 
Tejkiütéses. Elég durván, de mintha talán már múlna. ( ezért jó, ha sok gyereke van az embernek... lassan a gyerekbajok teljes palettáját lefedjük. Tejkiütése pl. eddig még egyiknek sem volt. Most Marcikának van.)
Kicsit hasfájós. Ebben viszont nagy rutinom van, viszont közel sem olyan durva a dolog, mint Mátéval volt anno. Szóval abszolút a kezelhető kategóriába sorolom.
Sok vízben szeret fürdeni, és leginkább úgy, hogy a fél arcát belemeríti a vízbe. Ez biztos szép emlékeket idéz benne. Egyébként ordít mint a sakál. 
Igen, hangja is van, amit olykor kiereszt. 
Ilyenkor lefelé görbül a pici szája, és kétségbeesettem oá-zik. 
Még mindig van haja, de hátul már elkezdett kopni picit.
Szeret ölben lenni, és ha nem alszik el szopi közben akkor igenis riszálni kell a farát. 
Én meg úgy szeretem amikor ilyenkor odalapul, és csücsöríti a száját, helyezkedik a buksijával, majd egyszer csak bealszik.
Imádjuk! 
Olyan jó, hogy itt van nekünk! Úgy szeretem a kis puha testét, az illatát, a kis gödröcskéket a pofiján, úgy szeretem simogatni, szagolgatni. Minden percét élvezem amit vele tölthetek.
Már most azon nyafogok, hogy olyan gyorsan nő, olyan gyorsan megnő, és akkor nem lesz már kisbabám :(


3 megjegyzés:

  1. Hát.... tényleg rohan az idő... Marci azonban ugyanolyan szépséges,mint amikor született... és ez nála sem fog változni. :)

    VálaszTörlés
  2. Gyorsan megnőnek, meg hamar el is telt ez a közel egy hónap, de nyugi, még kicsibaba :D És gyönyörűséges!!!!

    VálaszTörlés
  3. 4. napja idejarok gyonyorkodni... :) meg meg kepet, legyszi!!! Had irigykedjek egy picit... :)))

    VálaszTörlés