2024. március 15., péntek

Virágkereső

Még március legelején volt, hogy tettünk egy kisebb sétát a Budai-hegyekben, amolyan tavaszi virágkeres címszóval. Én a Börzsönybe mentem volna szívem szerint, de Marci meg Milán a Budakeszi felett lévő hegyeket nézte ki az internetről, és nem akartam velük vitába szállni, hogy menjünk inkább máshová, örültem, hogy kitalátlak maguktól valamit, és akkor talán jönnek hang nélkül. És tulajdonképpen így is lett. Marci mostanában nagy kiránduló lett, a múlt héten is menni szeretett volna valhová, de akkor nem volt időnk erre, az oboaverseny, meg a focimeccsek miatt. De nagyon cuki, ahogy keresgél, és jön, mutatja, hogy hová menjünk legközelebb. 

Igaz, hogy errefelé, a Tarnai-pihenő - Csergezán Pál kilátó -nál már jártunk korábban, de hát szigorúan véve a  környéken nehéz már olyan magaslatot találni, amit nem másztunk még meg soha, úgyhogy nem volt ezzel semmi baj. Hacsak az nem, hogy ez volt az a hely, ahol nekimentek a parkolóban az autónknak annak idején, mert annyira kevés parkolóhely van, hogy már mindenhol és mindenhogy állnak az autók végül. Most szerencsére még időben érkeztünk, és egészen fent egy egészen jó helyen sikerült megállnunk, bár mire visszaértünk most is jól körbeállták már. 


Kényelmes sétával pikkpakk elértünk a Tarnai-pihenőre, ahonnan nagyon remek a kilátás mindenfelé, és még  virágokat is találtunk :-) 










A kilátó tövében megettük az elemózsiánkat, kicsit pihengettünk, és visszaindultunk. 






Visszafelé is megpihentünk a Tarnai-pihenőn. 

Megerőltetés nélküli, kellemes séta volt, ezúttal sár és autómeghúzás nélkül. 

Remélem még ezen a hosszúhétvégének mondott 3 napban is tudunk még menni valahová az erdőbe. 
Mátét ma reggel óta nem láttuk, elment reggel edzésre, onnan pedig egy evezős haverjának a szülinapjára ment rögtön Szentendrére. Paintballozni mentek. 
Holnap Milánnak meccse van. Innen is csókoltatom azt az észlényt az mlszben aki egy 3 napos hétvége közepébe rak be egy meccset. Kicsit még reménykedem, hogy lemondják, mert nem lesznek meg a csapatok, de eddig még nem írtak. 
Marcinak jövő héten lesz meccse valahol, Máténak Csepelen evezőversenye, Ferinek meg évfolyamtalálkozója Kecskeméten. 
Szóval muszáj lesz még most vasárnap felmenni egy hegyre. 🙂



2 megjegyzés:

  1. Tök jó,hogy Marci ilyen lelkes kiránduló, nálunk Zalán (bár ő idősebb, ha ebbe bele lehet kapaszkodni) már egyáltalán nem az, most azzal kötöttem le, hogy beazonosította a virágokat, amikkel találkoztunk illetve minden mészkő darabban valami fantasztikus őskori leletet látott....
    Várjuk már, hogy zöld legyen az erdő, sztem legközelebb ha kirándulunk, már ez a vágyam is teljesül :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, fura egyébként, mert egyszer csak úgy bekattant :-) Az igaz, hogy ő is úgy szeret kirándulni, hogy közben követi a mapy-n az útvonalat. Kicsit meg is van sértődve, hogy most még nem tudjuk, mikor lesz a tavaszra ígért Soproni-hegységi nyaralás.
    Mostanában már Mátét szoktuk itthon hagyni, mert vagy nem ér rá, vagy előző nap nem ért rá, és tanulásra hivatkozik. ( Mondjuk néha jobb is, ha nem jön, kevesebb a puffogás :-D )

    VálaszTörlés