2024. január 28., vasárnap

Januári kirándulások

Január elején nem nagyon mozdultunk ki, de aztán a hónap végére belehúztunk, és két egymásutáni hétvégén is tettünk egy kört a hegyekben.

Múlt hétvégén a budai hegyekben jártunk egy kört, azon a héten esett a hó is, és még pont elcsíptünk egy kis havas erdőt. Az úticélt Marci választotta, a Virágos-nyerget nézte ki, én pedig az odautat találtam ki. Két irányból közelítheő meg viszonylag egyszerűen, a Hármashatár-hegy felőle, de ott voltunk újévkor, úgyhogy most a másik irányból a Rozália- téglagyártól indultunk el felfelé. 

Nagyon szép volt a téli erdő, nem volt már hatalmas hó, és nem volt még jeges sem, éppen járható volt.

Nagyon jóleső 11 km-t sétálgattunk a kellemes téli hidegben. Igaz, hogy Milán felfelé szinte végig vergődött, ( Máté edzésen volt aznap délelőtt, mert egyébként az ő feladata szokott lenni a rángatózás, de ilán jól hozta) de visszafelé talán elfogyott az energiája és szinte eseménytelenül csorogtunk vissza az autónkig.  









Aztán másnap, megint csak szép napos, de hideg idő volt, és mondta Feri, hogy menjünk aznap is valami rövidet valahol, és azt találtam ki, hogy nézzük meg akkor a dunakeszi Auchan mögötti Teknős tanösvényt a tőzeglápos tavaknál. A volt kollégiám a közelben laknak, és ők sokszor járnak ide ki csak úgy sétálgatni, és már egy ideje a fejemben volt, hogy meg kéne nekünk is nézni. 

Tényleg nagyon klassz hely, szinte hihetetlen, hogy  egy nagy bevásárló terület mögött egy szinte érintetlen természetbe botlunk. A tavak viszont sajnos jól körbe vannak épíve házakkal, a kisebbeket nem is lehet az utcáról látni a házaktól, de a nagy tó partján lehetett sétálni. A tanösvény pedig nagyon látványos volt, még befagyva is. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése