2023. augusztus 25., péntek

Nea Skioni- a bázis

Miután megérkeztünk, és elfoglaltuk és belaktuk a szállást, nagyon gyorsan sikerült felvennünk a nyaralós-semmittevős ritmust, és ez első pár napban nem is csináltunk mást, csak délelőtt is lementünk a strandra, meg délután is. A mi kis falusi strandunk is nagyon jó volt, nem volt zsúfoltnak mondhatómég akkor sem, amikor hétvége felé már egész sokan lettek. Este pedig ugyancsak jártunk egy kört a parton, ahol hétvégére amolyan piac- vásárszerű kirakodás is lett, péntek-szombat este pedig még egy zenekar is fellépett, természetesen tradicionális görög zenét játszottak, és megtáncoltatták a közönséget. 

Az első napokban kellemesen meleg volt a tenger, szinte már meleg, aztán később, amikor szelesebb időket éltünk, akkor azért hűvösebb lett. Mindemellett  a kék ezer árnyalatában pompázott mindig. Engem mindig lenyűgöz a tenger végtelensége és sokszínűsége. (olyan mint a Balaton, csak nagyobb :-; )

A félszigeten volt egy Lidl, ide az első napon elmentünk, és jól bevásároltunk. Aztán már csak egyszer mentünk be egy kisebb utánpótlásért, és a napi kenyér-péksüti adagunkat a helyi pékségben vette meg Feri meg Marci minden reggel, míg én futottam egy kört a parton. 












Aztán a harmadik napon már nagyon nem bírtam magammal, és mondtam, hogy oké, hogy most már kát napja fekszünk a napon, de már kifeküdtem magam alatt a homokot, és az, hogy melyik fürdőruhámat/bikinimet vegyem fel a délutáni strandoláshoz már nem ad elég impulzust, most már csináljunk valami mást is. Persze nem arattam osztatlan sikert, de ezért aznap délután belevágtunk a nagy félsziget-felfedezésbe, és végül egy csoomó szép és kalandos helyen jártunk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése