2022. május 7., szombat

Húzós

 Húzós hét van mögöttünk, mindenféle szempontból. 

Hétfőn volt Milánnak időpontja az ortopédiára, mert a januári időpontját elfelejtettem. Feri ment vele. Milánnak egyébként érettségi szünete volt hétfőn-kedden, úgyhogy legalább erre nem volt gond. Szerencsére minden rendben van, Milán lába szinte tökéletes, csak pici eltérés van a normálishoz képest, de ez tavaly is így volt. Az lenne igazán jó, ha rá lehetne venni Milánt, hogy a foci helyett valami kevésbé terhelő sportot válasszon. Az úszás lenne a legszuperebb, és a biciklizés is hasznos. De úszni sportszerűen nem akar. Időnként próbáljuk őt is az evezés felé terelgetni, abban biztos, hogy nagyon jó lenne, de egyelőre eléggé ellenáll. 

Ugyancsak hétfőn moziban voltam a barátnőmmel, a Downton Abbey  legújabb részét néztük. Szerintem nem is lesz több, pedig ez a rész szerintem sokkal jobb volt, mint a korábbi mozifilm. elkészült a szokásos downton abbey pólónk is. Idén Maggie Smith-est választottunk. 


Az érettségi szünet alatt Máténak délután volt tanítás, ezért kedden délelőtt azt mondta elmegy evezni. Mondjuk tanulhatott is volna, de elment edzeni. Ezen én már nem akadok fenn, az itthon lődörgésnél még mindig jobb az edzés, az legalább látszik rajta. :-) 

Szerdán-csütörtökön meg kompetenciát mértek. Hogy mi volt, és hogy sikerült, az nem derült ki. Szerdán kérdeztem, hogy mi volt, azt mondta megírták. Ennél több információt nem sikerült kicsikarni belőle. 

Milán a héten írta az Egri csillagok nagydolgozatát. Előző este fejezte be  a könyvet. Másnap kérdeztem, hogy hogy sikerült. Azt mondta jól, és képzeljem el, hogy voltak olyan kérdések, amit csak azok tudtak, akik elolvasták a könyvet. Úgyhogy ő tudta azt is, de voltak aki nem tudták. Nabumm. Hát mégiscsak értelmet nyer néha az a rengeteg szó, amit arra vesztegetek, hogy tanuljanak, olvassanak. :-) 

Csütörtökön pedig koncerten voltam, a Ludovika fesztiválon. Kicsit aggódtam, hogy másnap munkanap van, és hogy nem leszek-e nagyon oda, mert ráadásul sok dolgom is volt, de Szabó Balázs koncertjét emiatt nem hagytuk volna ki semmiképp. :-)  Előtte a kisszínpadon Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert énekelt, és szerencsénkre azt is elértük :-) Úgyhogy nagyon jó esténk volt. Szabó Balázsék most is hiperszuperek voltak. És bár fáradt voltam másnap, de egész nap a slágereket dudorásztam, ( és reggel benyomtam a kávé után még egy pohár kólát is ). 








Mátéék pénteken indultak osztálykirándulásra. A Tisza-tóhoz mentek, vonattal, és vasárnapig lesznek ott.  sok mindent nem tudunk róla, reggel még üzent, hogy minden oké. 😂





3 megjegyzés:

  1. Hehe, akkor általános a kommunikációhiány az osztálykirándulások során? :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem annyit írt volna, hogy "ja". 😆😆

    VálaszTörlés
  3. A kezem s kezed közé.... Mennyit hallgattuk pár éve és azóta is. 😍

    VálaszTörlés