2021. szeptember 6., hétfő

Elkezdődött

Hát elkezdődött. Nem mondom, hogy vígan és dalolva, de szerdán mindenkinek sikerült időben felkelnie, ünneplőt venni magára, és elindulnia. 
Mátéék a 13. kerületi templomba mentek évnyitó istentiszteletre, de mivel még sosem voltak ott, az osztályfőnök összegyűjtötte őket az Örsön és együtt mentek. Majd vissza a suliba. 
Milánék a tanteremben hallgatták az istentiszteletet, nálunk csak az újak, az 5-dikesek és a 9-dikesek mentek át a templomba. 
Marciéknál sima udvari tanévnyitó volt. Marci szerint nem volt semmi. Szerintem alig várta, hogy letépje magáról az inget. :-) 

Íme a kutyafuttában készült 2021-es tanévnyitós kép. Máté már késésben volt erősen, nem volt itt idő holmi hová álljunk, húzzátok ki magatokat-ra, odaálltak, fotó, és már rohant is mindenki a dolgára. De azért helyesek :-) 




Mindenki kapott órarendet, aminek a függvényében próbáltuk/juk okosan beilleszteni a zeneórákat. Egyelőre Milánnak vannak már időpontjai, hogy mennyire fog majd bejönni, az kérdés még, a zeneórák ezen a héten fognak kezdődni. Idén a szolfézst már kiváltotta a zenekarral, úgyhogy a kedd délutánja rámegy az oboára, a csütörtökje a focira, ezen kívül pénteken van még oboája, de akkor meg alig van órája, úgyhogy az nem sok vizet zavar. remélem tanulni is lesz ideje. Meg ereje. Meg lelkesedése. Na az mondjuk még pont nincs, de hátha megkerül. 
Mindenesetre szerdán már matek dolgozatot írnak, remélem addigra beletörődik, hogy iskola van. :-)

Máté mindig keményebb dió, mert van egy csomó órája, ráadásul ők negyed 9-kor kezdenek reggelente, ami abból szerencsés, hogy nincs benne a reggeli rohanásban, és mindenkinek jut egy kis idő a fürdőszobában, talán a közlekedés is letisztul addigra, abból viszont kellemetlen, hogy simán 3 körül vagy még kicsit utána ér haza akkor is, ha csak 6 órája van. Pedig van amikor 7 is befigyel. 
szerencsére evezni bármelyik nap mehet. Edzés minden nap van. Egyelőre talán a kedd-csütörtök lesz a zenenap, a többi a sportnap, de ki tudja még hol a vége az egyeztetéseknek. 

Ezek fényében Marci már szinte sima liba, leszámítva, hogy idéntől már ő is azon a pályán edz, ahová Máté jár suliba, tehát nem csak lemegy a suliudvarra, hanem egy bő fél órát békávézni kell odaáig, aztán vagy megvárni, vagy fuvart szerezni neki, vagy valami. 


Úgyhogy dübörög az iskola ezerrel! Reméljük azért, hogy jó sokáig fog így dübörögni, és nem küldik majd megint haza őket a gép mögé. 

1 megjegyzés:

  1. Ahogy nézem Máté mindig magasabb a Milántól és Marcitól, szinte ugrás szerűen 12 éves kora óta nő a Máté. Viszont Marci hamarosan utoléri a Milánt, Milán pedig hamarosan utoléri a Mátét.

    VálaszTörlés