2020. március 31., kedd

Belevágtunk a harmadik hétbe #10

Szinte már rutinosan vágtunk bele a harmadik itthon töltött hetünkbe. Ma már a 10-dik  napja tanulnak itthon a fiúk.
Ha a pozitív oldalát nézzük az itthon tanulásnak, az mindenképpen az, hogy nem KELL korán kelni. Bőven elég akkor, amikor kidob minket az ágy, ami egyébként sincs olyan későn, fél8-8 körül már talpon szoktunk lenni, kivéve Mátét :-) De ez a pici továbbalvás pont elég, hogy ne nyűgösen és idegesen vágjunk neki a napnak. Ez az új tanítási forma teljesen jól beigazolja szerintem, hogy simán ráérnének a gyerekek 9-kor kezdeni, addigra szép túl lennének a nyugis reggelin, és kitörölnék az álmot a szemükből.
Szóval... 8-nál előbb úgysem kapunk semmilyen feladatot, úgyhogy kár is lenne hajnalban felkelni. :-)
Milánnak most már rendszeressé váltak a zoom-os órái, az irodalmat-nyelvtant-fogalmazást és környezetet így nyomják. Így lényegében itthoni feldolgozásra csak a matek és az angol marad. Milán részéről a matek sima liba, megy neki, angolból pedig  sok interaktív anyagot kapnak.

Marcival az íráslecke a legkínszenvedősebb. Nem szereti és nincs hozzá elég türelme. Hiába mondom, hogy gyakoroljuk nagyban, vagy írjunk pár sort, nem és nem... De ha odafigyel, akkor tud jól dolgozni.
A tanítónénik mndig kedveskednek nekik pár kedves szóval, és a hét nagy szenzációja az volt, hogy Kincső néni felolvasta   az aktuális mesét és hangfájlban elküldte, és azzal kezdődik az olvasás óra, hogy meghallgatjuk Kincső néni hangját :-) Nem mondja Marci, de szerintem hiányzik neki az iskola, a tanítónénik és a gyerekek. Valamelyik nap pl. az iskolapólót vette fel reggel.


Aztán ma nagy meglepetés is érkezett, mert  éppen az írás előtt üzenetet kaptunk, hogy Marci régi óvónénije, Éva néni, mesét küldött a régi Borókásainak. Fésűs Éva Csupafül meséjét olvassa fel majd neki több részben. Ma az első részt hallgattuk meg, és olyan nagyon jó volt :-) Marci is olyan boldog volt, hogy hallja Éva néni hangját.

Amikor lelkesen dolgozik :-)


Ma, amikor már a nemtudomhányadik fotót készítettem a gyerekek ilyen-olyan munknáőjáról és küldtem emailon- töltöttem fel a krétába-classroomba, kinek hova, ( mondjuk írhatnék egy listát arról, hogy kinek hogyan, milyen platformon kell beadni a beadnivalót, ha esetleg ágynak dőlnék, legalább a gyerekek ne bukjanak meg... -bár csak nem buknának már meg így áprilisban....)  szóval az jutott eszembe, hogy keringett pár napja, hete a facebookon az a játék, hogy töltsd fel a telefonod x-edik képét... na nekem az utolsó jónéhány, mondjuk 200 valamilyen tankönyv vagy füzetfotó.
Jobbik esetben rajz vagy technika.




8 megjegyzés:

  1. annyira cukiiiiii Bea!
    le a kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Hajrá, hajrá!
    Képzeld, a mi elsősünknek, Ábelnek a tanítónénik videófájlokat küldenek a leckéhez (nem mindhez és mindig, de gyakran), amiben bevezetik őket egy-egy új tananyagba, vagy matek szöveges feladat megoldásába. Sokat segít minden szempontból.
    Ma pedig - a rendszeres angol órához - Ákosnak a matek tanára tartott online órát, éppen akkor mentem be a szobába, amikor az egyik gyerek mutatta a tanár úrnak, hogyan tudja a képernyőjét megosztani velük. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk Máté kap magyarázó videófájlokat. Ő is szereti, és szerintem is praktikus egy-egy nehezebb anyagrészhez.

      Törlés
  3. A bukás már nekem is eszembe jutott, tényleg jó, hogy április van (meg hogy csapkodom őket ostorral :) ) Micsoda klassz alkotások, főleg a pingvin.
    Nálunk most tették át az online órákat, - a leendőket, bár volt már pár - fél 9-re, mert a 8 óra korainak bizonyult. Szerintem is nyugodtan mehetnének suliba 9-re, az más kérdés, hogy a munkahelyekkel ezt hogy lehetne összehozni, de nagyobbacskák, önjáró gyerekek esetében ez mindegy is.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudnám elképzelni, hogy mehetnének ugyanúgy a gyerekek 8-ra vagy korábban, lenne ügyelet, ( most is van nálunk 7-től fél8ig.) de 8-9ig csak reggelizés lenne, meg játék, semmi kötöttség, és csak 9-től lennének az órák.
      A pingvint az alábbi utasítások szerint kellett megrajzolni:
      https://photos.app.goo.gl/n71U1Ft2cSP3yAWD9
      A pingvin az

      Törlés
    2. Az biztos, hogy Zalan dolgozatairol sokszor kiderul, hogy első oraban irta, még felálomban. 🤣🤣

      Törlés
    3. Mátééról is 😂 ahogy látom az itthoni működését, ő 10 órától válik használhatóvá.

      Törlés