2020. február 24., hétfő

Hegedűs hét- Szóbelis hét

Olyan, mintha amolyan projekt-heteket tartanánk itthon is, nem csak az iskolában.
A múlt héten hegedűkoncertes hetet tartottunk, Máténak egy szombaton délelőtt-délután is volt a zenekarral fellépése, mert ők kísérték a szolfézsosok előadását, aztán meg csütörtökön tartották a félévi koncertjüket. Persze ezek a fellépések nem csupán a fellépésekről szólnak, hanem előtte próbák, főpróbák, emiatt hol a fociedzést mondtuk le, hol a hegedűórát raktuk át, szóval olyan érzésem volt, hogy valakivel mindig levelezésben vagyok.

Ott a bal szélső fekete kottállvány tövében megbújó szőke fej a mi gyerekünk :-)


Több darabot is játszottak, de most csak a Sándor napján-t rakom is ide be, mert az az egyik kedvencem. Szerintem nagyon szépen szól így zenekarra írva. Meg kicsit csalogassuk a tavaszt is :-)

Ez volt a múlt hét. A héten pedig beindult a szóbeli gépezet.
A múlt hét elején feladtam a feladnivalót, minden iskolába személyesen elvittem a jelentkezési lapokat, nem bíztam a postára, ki tudja abban az utcában van-e épp postás... a mi utcánkban hetek is kimaradnak olyakor postailag... Pénteken pedig izgatottan vártuk, hogy akkor kit hova hívnak szóbelire.
Nagy fájdalmunkra, de azért persze n émileg fel voltunk erre készülve, szóval egyáltalán nem ért váratlanul és felkészületlenül, az, hogy a Radnótiról lecsúsztunk :-( Az idén minden idők, legalábbis az elmúlt 8 év legmagasabb ponthatárát húzták meg, 87 pontot. Ettől Milán, bár jó dolgozatot írt, jócskán lemaradt. Kis vigasz, hogy legalább nem éppenhogycsak maradt le... Én korábban úgy saccoltam, hogy olyan 84-85 pont lesz a határ, ami azért lett volna nagyon bosszantó, mert annyija még lehetett is volna Milánnak, ha néhány feladatnál nem szór el pontokat potyán, figyelmetlenségből. ( volt olyan feladat, ahol a számolásból 2 tepsinyi sütire jön ki az eredmény, de a kérdés 1 tepsire vonatkozott, és persze nem osztotta el kettővel, a jó eredményt. Szóval ilyenek.. ) De 87 az még így sem lett volna meg. 
Maradt még a Deák téri, ahová ugyancsak nem könnyű bekerülni, oda csütörtökön megy majd szóbelire.
Ma kora délután már voltunk a Fasoriban, ahová végül csak beadtuk, mert ott indul természettudományos osztály, és gondoltuk, ha nem is végleg, de hatodikig jó helye lesz ott Milánnak, ha a Deák térre nem veszik fel.  Én nagyon izgultam, mert nem volt még ilyenben részünk, de Milán azt mondta könnyen vette az akadályokat, és egyébként meg azt mondják más szülők, ( nálam tapasztaltabbak), meg Marci tanítónénije hogy a Fasoriba már most, szóbeli nélkül is van annyi pontja Milánnak, hogy simán felvegyék. Mit mondhatnék.. legyen így!
Bejelöltünk még egy iskolát, ami közlekedésileg még jó helyen van, de oda nem annyira szeretnénk vinni, kicsit káoszosnak érzem az egész sulit.

Máténak kedden és csütörtökön lesz megmérettetése. Holnap egy komolyabb, tételsoros szóbelizése lesz... hát nem tudom... én eléggé parában vagyok, Máté hót nyugodt, mint mindig. Csütörtökön pedig a református gimnáziumba megy, ott szerintem jó esélyei vannak.

Szóval nemigen fogunk unatkozni a héten.
És pénteken még farsang is lesz... áááá....

4 megjegyzés:

  1. Nagyon drukkolok nektek!Hajrá fiúk!

    VálaszTörlés
  2. Drukkolunk, hajrá, elő a legjobb formával! :)

    VálaszTörlés
  3. Gondoltam rátok. Várom a beszámolód a szóbelis " élményekről"

    VálaszTörlés
  4. Okay...

    What I'm going to tell you may sound really weird, and maybe even a little "strange"

    BUT what if you could simply hit "PLAY" and listen to a short, "miracle tone"...

    And miraculously attract MORE MONEY into your life?

    What I'm talking about is BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!!!

    Sounds way too EASY? Think something like this is not for real???

    Well, I've got news for you..

    Many times the largest miracles life has to offer are the SIMPLEST!!!

    In fact, I'm going to PROVE it to you by allowing you to PLAY a real-life "magical money tone" I've synthesized...

    And TOTALLY FOR FREE

    You simply press "PLAY" and the money will start coming into your life... starting pretty much right away...

    CLICK here now to enjoy the marvelous "Miracle Wealth Building Tone" - it's my gift to you!!!

    VálaszTörlés