2020. február 7., péntek

Dzsungel könyve

Gyorsan elmesélem, hogy ne csak a iskolás ezmegazokkal nyűglődjek folyomatosan, hogy múlt héten színházban voltunk!
Bár érintőlegesen ez is összefügg a fiúk beiskolázásával, mondom én, hogy most minden e körül forog mifelénk... Merthogy a szóveli beszélgetés kötetlenebb részén arról is kell/lehet beszélni, hogy mi az ami érdekli a gyerekeket, amivel szívesen töltik a szabadidejüket, meg ilyesmi.
A Radnótiba pl. egy "színes oldalam" bemutatkozó portfóliót kell készíteni A4-es méretben, amin minden rajta van, amivel a szabadidőt szívesen eltölti a gyerek, legyen az bármi. Nyilván lesz olvasós rész, meg sportos, meg zenés, meg játékos, és ide gondoljuk  a színházas részt is. Csak az elmúlt félévben pont a szombati előkészítők miatt nemigen érte színházas élmény a fiúkat, amikor meg elkezdtem sorolni, hogy na de korábban miket láttunk, csak néztek kerek szemekkel, hogy azt ők már elfelejtették.
Úgyhogy január végén, nekiestem a számítógépnek, hogy megpróbáljam a lehetetlent, hogy pár hét távlatában találjak egy jónak mondható, nekik való, érdekes előadást, amire még van jegy. Aki próbált budapesti színházakba jegyet venni, az tudja, hogy ez gyakorlatilag a lehetetlennel egyenlő, mert még ha van is jegy, sokszor csak 2, vagy ha több van, akkor szétszórva van a nézőtér minden sarkában, vagy annyira rossza helyen vannak, hogy nem látni onnan semmit, és még sorolhatnám... A jegyek áráról pedig nem is beszélve, hogy irdatlan drágák, ha azt mondom, hogy ötünknek nem jön ki egy huszasból a jegy, akkor nem túlzok egy fillért sem.

Szóval néztem napokig, de aszínházak oldalán ilyenkor már nem lehet venni csak távoli előadásokra, úgyhogy naponta többször rámentem a az eladó színházjegyek facebook csoportra, hogy hátha..
És ott futottam bele egész véletlenül a múlt vasárnapi Dzsungel könyvébe. Amit ráadásul már ezer éve nézegetek, de mindig lecsúsztunk róla, mert annyira nem vagyok elhivatott, hogy pénztárnyitáskor már üljek a gép előtt, vagy álljak sorba.
Mondjuk a hölgynek is csak 4 jegye volt, de nem variálhattunk sokat, gyorsan lecsaptam rá.

És bár én is felajánlottam, hogy itthon maradok, és menjen csak Feri a gyerekekkel, de végül mégis ő maradt itthon, mi pedig négyesben színházaztunk.

Az erkélyen ültünk, és szerintem teljesen jó helyünk volt, mindent jól láttunk, és nem is tűnt messzinek a színpad, a Pesti színház nem túl nagy, olyan kis családias, szóval elégedett voltam.
És az előadás!!! Ó az is annyira jó volt! Pont annyi volt a zenés-táncos rész és a szöveges aránya, hogy épp emészthető volt még a gyerekeknek is. És nekem nagyon bejöttek  a Geszti -féle szójátékok és rímkaraték, bár tény, hogy nagyon kellett figyelni. Talán emiatt is nem ajánlja a honlap 10 év alattiaknak, hiába, hogy maga a sztori már jóval kisebbeknek is ismerős.
A zenés-táncos-éneklős részek pedig igazán lenyűgözőek voltak. Tényleg érdemes megnézni, nagyszerű kikapcsolódás volt!
A gyerekeknek is tetszett, még Marcinak sem volt unalmas, már csak a vége felé kezdett el elálmosodni.





Ha tehetitek, nézzétek meg!

4 megjegyzés:

  1. Mi is láttuk, tetszett. Reviczky a végén nem jött ki a tapsnál, pedig Kende őt várta leginkább.
    Legutóbb, mi előadás előtt 30 órával a pénztárosnál érdeklődtünk a szabad jegyekről és volt!Előfordul, hogy visszaviszik a jegyet és a pénztáros aznap értékesíti, de gyerekekkel nem a legjobb megoldás. Szeretek tervezni és előre tudni a programokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az írják a fórumokon, hogy Reviczky sosem jön ki. Marci is kérdezte, hol van... sőt Akela sem volt már ott a tapson :-(
      Igen, előfordul, de lutri. Pláne, hogy nekünk 3-5 jegy kell. A maesteszinhaz.hu-n is szoktak jó előadásokra jegyek lenni, csak hát mi nem vagyunk ennyire spontánok :-)

      Törlés
    2. Igen, Reviczky már évekkel ezelőtt sem jött ki. Néha én is megpróbálkozom a színházjegyekkel, de nem nagyon szokott sikerülni (pl. a Ruminit is hajtom egy ideje, a PUF-ról már ne is beszéljünk). De legalább az iskoláknak sikerük van időnként, nálunk mindkét fiú megy mostanság ilyen szervezésben.

      Törlés
    3. A Ruminit mi kétszer láttuk már, igaz már jó pár éve láttuk utoljára. Akkoriban viszonylag könnyen tudtunk rá jegyet venni. A Puf-ról egyelőre mi is letettünk, bár mostanában nem is néztem. Előbb-utóbb majdcsak lecseng ez a nagy hisztéria, és eljutunk mi is.

      Törlés