2020. január 27., hétfő

Számszerint

Szerintem lejött már korábban, hogy számomra ez az egész felvételi hercehurca egy érzelmi hullámvasút. Folyamatosan azt várom, hogy majd ha túl leszünk ezen meg azon, akkor majd biztos jön az a kőlegurulós  megkönnyebbülős érzés. Azt gondoltam, ha majd megírják az írásbelit, majd akkor... nem jött.
Aztán, gondoltam, ha majd megtudjuk a pontszámokat, majd akkor...
Na akkor sem jött el.

Úgy kezdődött a péntek, hogy reggel a Máté iskolájában, ahol írt, már fönn voltak az eredmények, így nem teljesen tudtalanul mentem oda megnézni. Elsőre nem tűnt túl kecsegtetőnek az 50 pont körüli pontszám, de aztán végigbogarászva a többi kódot, már nem is tűnt olyan rettenetesen rossznak. Matekból, amiből mindenre fel voltunk készülve, mert Máté azt mondta nem igazán tudta végül csak sikerült 23 pontot összeszednie. Aztán mikor megnéztem, akkor fogtam a fejem, mert egy tök egyszerű feladatot teljesen rosszul értelmezett, és emiatt 6 pontot dobott oda a kutyáknak...
Magyarból viszont kicsit jobbra számítottunk, 30 fölöttire, mert itthon is az ment jobban.
Sajnos ott is több pont is butaságokon ment el... legalábbis nem értem, miért nem válaszolt jól, mert amikor itthon rákérdeztem, akkor jót mondott. De totál mást írt a vonalra. Mindegy.
Annak viszont örültem, hogy volt 2 olyan feladatrész is, amivel már találkoztunk itthon korábban, és akkor nem tudta. Megbeszéltük. És most jól írta! Talán mégsem volt falrahányt borsó az elmúlt fél év. :-) És annak is örültem, hogy a fogalamzásra végül 7 pontot kapott a 10-ből, de ott is elsüsmákolta, mert tök klassz fogalmazást rittyentett a hercegnő varázsfonaláról, csak épp az elején ruhát akart belőle készíteni, a végére meg sál lett belőle... ezért a tartalmi részre levontak 2 pontot, meg egyet a helyesírásra, mert volt egy ordas hibája. ( most nem ugrik be  hirtelen mi... de dj helyett gy-t írt, az biztos, ááááá)
Aztán jöttek még egyéb gyerekektől is hírek, hogy kinek hogy sikerült, és a zenekaros társaknak sem lett jelentősen jobb, úgyhogy végül nem is keseredtünk neki annyira, és nagyon bízunk benne, hogy legalább a vésztartalék helyünkre bekerül. Ami csak azért vésztartalék, mert még csak tavaly indult a 6 osztályos képzés, és nemigen tudunk róla semmit.

Aztán innen átrongyoltam a Milán feladatsorait is megnézni. Ott nem töltöttek eredményeket a netre, nem tudom miért nem, így totál tudatlanul léptem be a könyvtárba.
Összességében azt kell mondjam, hogy szépen teljesített Milánka. 79 pontja lett összesen. Ami kicit megkeseríti a szánk ízét, az az, hogy ez nem biztos, hogy elég lesz a Radnótiba. Tavaly például elég lett volna, tavaly előtt nem. Szóval nagy lutri, hogy idán mi lesz...
A matekja neki is meglepően jól sikerült. Jó, mondta, hogy tudta, de máskor is mondott már ilyet..
( persze voltak benne buta elszámolások, amik ha nem lettek volna még +3 pontot is kaphatott volna. ) 42 pontos lett, és még a kiosztó tanárnő, (aki egyébként pont az a matektanár volt, akinél bent voltunk nyílt órán), szóval azzal kezdte, amikor odaadta, hogy húúú, ez egy szép eredmény.
Sajnos a nyelvtanban Milánnak is több figyelmetlensége volt, mint kellett volna, és ezen sajnos súlyos pontokat vesztett. De sebaj, ebből is tanultunk.
Most még beadtam egy fellebbezést, hátha sikerül még 1 pontot hozzáadni.

Úgyhogy végeredményben örülünk is, meg nem is, de mindenképpen büszkék vagyunk rájuk, mert ügyesen helytálltak.
A következő hetekben az a feladatunk, hogy kitaláljuk, hogy ezekkel a számokkal merre tudunk indulni, milyen iskolákba érdemes jelentkezni, ahová még lehet esély bejutni. Ezt sem egyszerű kisakkozni egyébként, hogy legyen A, B, és esetleg C terv is, mindenféle rangsorokat és felvételi statisztikákat bogarászok a neten... áááá, már golyózik a szemem tőle...

10 megjegyzés:

  1. Persze, hogy nem nyugodtal meg, mert meg nincs eredmeny.Drukkolok, hogy elég legyen a pontszám mindenjová,ahová szeretnétek!

    VálaszTörlés
  2. Szépen teljesítettek a fiúk, ügyesek!Ezután még jön a szóbeli, nagy drukk hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép teljesítmények, ne keseredj el!
    Az eredményeket egyébként nem szabadna feltenni a netre, semmilyen formában. tanulói azonosítóval sem.
    Máté hatosztályos eredménye ragyogó, én, mint gimnáziumi dolgozó, aki épp eredménylapokat osztogatott múlt csütörtökön...hát...nyolcadikosnak is szép lenne. Statisztika nézésben én is benne voltam, mikor épp aktuális volt. Jövőre kezdem megint Áronnal előlről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, elkeseredve semmiképp sem vagyunk, és már az apró bosszúságokon is túl vagyunk.
      Nem tudtam, hogy nem szabadna feltenni... itt több iskolában is felkerültek oktatási azonosítóval. Engem mondjuk nem zavar, sőt praktikusnak gondolom.

      Törlés
  4. OM azonosítóra gondoltam, nem oktatói azonosítóra. Vagyis a Radnóti helyesen járt el, már ha ott írta Marcika.

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok a fiúknak, nagyon szép teljesítmény!!! Neked kitartást kívánok :) , majd egyszer eljön a megkönnyebbülés is - ha egyszer vége lesz :) - ezt tapasztalatból írom :) !!!

    VálaszTörlés
  6. Do you understand there's a 12 word phrase you can speak to your partner... that will induce deep feelings of love and impulsive attraction for you buried within his heart?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, treasure and care for you with his entire heart...

    12 Words Will Trigger A Man's Love Instinct

    This impulse is so hardwired into a man's brain that it will make him work better than ever before to love and admire you.

    Matter-of-fact, triggering this influential impulse is absolutely essential to getting the best possible relationship with your man that the moment you send your man a "Secret Signal"...

    ...You'll instantly find him expose his mind and soul to you in such a way he haven't expressed before and he will see you as the one and only woman in the universe who has ever truly fascinated him.

    VálaszTörlés