2020. január 2., csütörtök

Karácsony, év vége, miegymás

Az, hogy még csak most jutok el a dokumentációmban a karácsonyig, hűen tükrözi az előző év egészét, mert elsőre rögtön az ugrik be, hogy már rendszeressé vált az, hogy utóbejegyzéseket gyártok. Kicsit zavar, bár már nem annyira mint korábban, de abbahagyni semmiképp nem szeretném, egyelőre, mert nagyon szeretem visszakeresni a régi bejegyzéseimben a régi kalandokat, legyen az gyerekcsíny, vagy egy fotó, vagy egy kirándulás, amire már nem emlékszem pontosan. szóval egyelőre ha nem is újult erővel, de nekivágok egy újabb blogévnek :-) ( Bár a blog születésnapja nem ilyenkor van, hanem augusztusban...)
Blogilag a tavalyi év egy hajszálnyival amúgy jobbra jött ki, mint 2018, mert egész pontosan 15-tel több bejegyzést írtam tavaly, mint tavaly előtt, és bár nem értem el a kitűzött 100-t, csak 2 hiányzott. Igazából meg is lehetett volna, csak nem volt türelmem decemberben az egészhez, és nem szenteltem külön posztot pl. Milán fergeteges bulijának, mit ahogy sok egyébnek sem, de sebaj.

Hogy  a karácsony se maradjon megemlítetlenül...
Idén viszonylag időben, kevés variálással sikerült beszereznünk a fát, és még 23-án sikerült is feldíszítenünk. Ez csak annyiból említésre méltó, mert évek óta folyamatosan korábban szeretné(n)k fát díszíteni, mint 24., mert másnap rendre elutazunk, és alig látjuk a csodaszép fánkat.
Marci nagyon kis lelkes volt, nagyjából ő vezényelte le az egész fadíszítést.
Mézeskalácsot is sütöttünk az utolsó pillanatban, kétszer is. Az első adag villámgyorsan elfogyott, a második maradékát még most is rágcsálják, de csak azért mert itthon hagytunk egy nagy tállal.





Az ajándékok tekintetében szerintem sikerült meglepnünk a fiúkat, voltak olyanok, amikről nem is gondoltuk volna, hogy ekkora sikerük lesz, pl. az elekromos fogkefék, voltak kívánságlistáról teljesülő álmok, pl. a chrono bomb Marcinak és Milánnak, vagy a sétáló kutya, vagy a minikamera és a Rubik kocka Máténak, amire decemberben már többedjére mondta, hogy "pont ilyet szerettem volna!"  de kaptak hasznos ajándékokat is, Máté pl. pulóvert, mert nő mint a gomba, és persze könyveket, amikre szép sorban sor fog kerülni az évben.




Marci egy igazi Manchester United-os mezt is kapott az angliai Jézuskától.


Családi ebéd. Marci ügyesen kitakart mindenkit a kezével :-)


Milán a buliján egy jengát is kapott az egyik barátjától. Marci hihetetlen ügyes jengás, nem is gondoltam volna :-)
 De az elemek kreatívan használhatók :-)
Nándika

Még iskolaidőben volt Marciéknál karácsonyi ünnepség, ahol irtó cukik voltak. Az elejéről lemaradtam, mert Milánnak még volt egy oboafújása szolfézson, de a versmondásra, és a táncra már odaértünk. Marci előtte fájlalta a hasát. Állítólag annyira rosszul volt, hogy Kincső néni még fel is hívott, hogy Marci nincs jól, ne lepődjek majd meg, ha megérkezem. Aztán mire jött a fellépés ideje összeszedte magát, és műsor közben, utána meg pláne, semmi baja nem volt. szerintem csak lámpalázas volt.






5 megjegyzés:

  1. Végül kinek a fája alá sikerült becsempészni a könyveket?
    Marciék irtó cukik, most, ahogy végignéztem a videót, kicsit visszarepültem az időben én is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Anyukámé alá :-)
      Olyan cukik voltak, nem is lehet szavakkal elmondani.

      Törlés
  2. Nagyon édesek tényleg a videón, de az egész otthoni fiú banda, nagyon aranyos és már olyan "nagyosak"!

    VálaszTörlés
  3. Boldog Új Évet kívánok nektek!A fotók már a felújított konyhában készültek?
    A szemem rajta maradt a szép csempén:)

    VálaszTörlés