2016. április 27., szerda

Hétvégi szentesi vasútmúzeum

Miután szerda magasságában rájöttünk, hogy nincs egy üres hétvégénk sem a közeljövőben, gyorsan eldöntöttük, hogy akkor most kell mennünk Szentesre. És ha már ott vagyunk, akkor szóba került az is, hogy ha úgy adódik részt tudunk venni a vasárnapi hódmezővásárhelyi futáson. Végül nem vettünk rajta részt, mert borzasztó idő lett vasárnapra. Helyette viszont elmentünk a szentesi Vasúttörténeti Múzeumba. Az újságban olvastam, hogy a modellező társaság a hétvégén épp ott állítja ki a modellvasútjait. Marci meg olyan vonatmániás.

A park nem nagy, a vasútállomás mellett van egy kis rész, ahol fel lehet szállni egy régebbi típusú mozdonyba és a fülkékbe, egyik épületben voltak a terepasztalok felállítva, és egy másikban még mindenféle régi vasutas és egyéb holmik, régi pénzek, igazolványok, régi Lúdas Matyi címlapok stb...  voltak kiállítva.

Marcinak  nagyon bejött. Kár, hogy esett az eső, és így nem lehetett olyan szabadon közlekedni, mert minden csupa víz volt, de így is jól érezték magukat.


A terepasztal egy részlete, strandolókkal mobilvécékkel. :)


Kipróbáltuk a hajtányt is. Elég nehéz volt hajtani, de végül csak sikerült. :)

Három turnus gyerek lement már, és Marci még mindig ott támasztja az asztalt :)

Mátéka ír a vendégkönyve


Szerintem ez nagyon durva.

Marcinak nagyon bejött, szegénykém mindig mondja, hogy menjünk vonattal valahová, de hát...
Délelőtti, ebéd előtti kis programnak szuper volt ez a park, egészen eddig nem is tudtam, hogy ilyen is van Szentesen.
Egyszer meg majdcsak eljutunk itt Pesten is a Miniverzumba, ahová már vagy egy éve készülünk, de nyárra talán már Marci is lesz akkora, hogy értékelni tudja majd. Sőt. Most fogja csak igazán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése