2015. január 26., hétfő

Féléves

Mondhatjuk, hogy Máté féléves iskolás :) Pénteken kapott is erről igazolást, azaz bizonyítványt! Még mindig nem áll rá a szám, a szó, hogy bizonyítvány, az már visszavonhatatlanul nagyon iskolás. Meglepetések nem értek persze, hiszen ha nem is vagyunk pont naprakészek az iskolai dolgokban, de azért tudjuk, hogy hol tartanak, mit tanulnak, és mindez hogy megy Máténak. Szóval inkább csak megerősítés volt. Egy tárgy van igazából, amire kicsit jobban oda kell figyelnünk, az írás,  mind külalakilag, mind helyességileg. Eddig is figyeltünk erre, Máté is igyekszik, ha olyanja van, és ha tényleg odafigyel és nem kapkod, akkor tud szépen és jól írni, de hát könnyebb nem odafigyelni, és odacsapni az egészet valahogy, ahogy esik úgy puffan. Mert az írás unalmas, Máté szerint. Most az az új rend, hogy minden kap diktálok neki 5 szót, amit ha szépen hibátlanul leír, akkor mehet, de minden hibásért kap egy plusz szót cserébe. Nem mondom, hogy Máté nagyon lelkes, de egyelőre nem ellenkezik nagyon, és csinálja. Én meg próbálok neki vicces szavakat kitalálni.
Olvasásból viszont, ami kicsit nehezebben indult be nála, most szárnyal, és élvezi. 

A múlt héten már rögtön bele is csaptak a második félévbe, ami gyakorlatilag ugyanúgy folytatódik, mint az első. Két különbség van csupán, hogy elkezdték használni a leckefüzetüket, amibe minden nap a saját kis gyöngybetűikkel vésik fel a házi feladatot. Aztán ember legyen, aki ezt kisilabizálja, mindenesetre engem nagyon megmosolyogtatott, amikor megláttam. 
A másik, hogy elkezdték az angolt, heti 1 órájuk lesz ezentúl. Túl is vannak  már az első órán, Máté le is torkolt, hogy az angol füzete nem volt bent a padjában, de hát nem mondta senki, hogy kell, ő sem. Persze nem használták, mint ahogy a többi tízet sem igazán, ami bent van a padban, vagy csak nem kerülnek haza, nem tudom. 
Szóval szerdán újságolja Máté, hogy volt angoljuk és hogy már tanultak is. 
- No és mit tanultatok?
- Hát azt tanultuk, hogy Gud móóóóning! ( Egy ideje minden mondatot "hát"-tal kezd, vagy "hát persze"-vel, mert iskolás berkekben most ez a menő, úgy tűnik.)
- És az mit jelent?
- Hát az már elfelejettem!

Remélem ennél azért hatékonyabb lesz majd az a heti egy óra :)

Szóval üdv néked, Második Félév!


2 megjegyzés:

  1. :-)
    Gratulálok az első bizihez, csak így tovább!
    Tipikus, hogy fiúknál az íráskép haj, hagy kívánnivalót maga után. Nem baj, ők már géppel írnak majd:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a szépírás nem is feltétlenül elvárás, de az mindenképp, hogy ne maradjanak le ékezetek pl. Vagy ne maradjanak ki betűk. Erre gyúrunk most.

      Törlés