2020. november 9., hétfő

Időközben

 Mindeközben kijöttek az legfrissebb korlátozási intézkedések, miszerint szerdától a középiskolákban, 14 év felett átállnak a digitális oktatásra. 

Hogy ez a mi kisgimnazistáinkat hogy fogja érinteni, hogy nekik is online oktatás lesz-e, vagy meg tudják oldani a kicsik rendes oktatását, azt egyelőre nem tudjuk. 

Egyelőre az iskoláktól sincs semmi infó. Gondolom ebédszünetben gyorsan átrágják, hogy hogyan tudják megoldani. 

( off: az meg egy külön szép történet lesz, hogyha ők itthon maradnak, Marcinak meg iskola lesz, hogy minden reggel lejátsszuk ezt a meccset. Nesze neked száraz november :-D  ) 

11 megjegyzés:

  1. :) :) Az nálunk is rémálom lesz, ha a felsősök nem mennek suliba, az alsósok igen. Szerintem szereztünk kell valahonnan hat lovat, elvontatni iskolába Zalánt.

    Nem érint titeket, hiszen kilencedikes nincs nálatok még. :) 9-12. osztályra vonatkozik. Legalábbis nekem ez jött le egyértelműen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, papíron nem, de mivel tanárilag ugyanaz a gárda, nem gondolom, hogy hatékony lehet egy olyan rendszer, hogy 1 tanár online is és offline is oktat egyszerre.
      Emiatt vélhetőleg nekik is homeoffice lesz.
      Máté ofője is ezt tartja valószínűnek, de csak délután lesz meeting erről a suliban.

      Törlés
    2. Hát az tényleg érdekes lesz, online és offline együtt...

      Törlés
  2. Nálunk már megvan a döntés. A kisgimisek mennek. Tehát az a hatalmas gimnáziumba 2 azaz KETTŐ osztály fog járni. Majd egyeztetnek a tanárokkal kinek mikor milyen óra hogy lesz megtartva...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, délutánra nálunk is ez lett. Mátééknál is 2 osztály jár be. Szerintem ez így nagyobb káosz lesz, mintha mindenki áttért volna digire. De majd meglátjuk.

      Törlés
    2. És egész nap maszkban. Szerintem hullani fognak a gyerekek.

      Törlés
  3. Viszont a fogyatékossággal élő gyermekeknek még nehezebb lesz szájmszakban lenniük a tanórákon sajnos. És főleg a SNI alsós tanulók még nehezebben tűrnék meg ha a nagyobb testvéreik otthon lennének, digitális távoktatásban nekik meg menniük kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de lehet akár asztmás is, vagy allergiás, vagy bármi. Hátha többször mennek ki az udvarra, hogy friss levegőt szívjanak. Más megoldás egyelőre nincs. Aztán reméljük egyszer ennek is vége lesz.

      Törlés
  4. És időközben gyorsan kitöltöttem a középiskolai felvételihez a központi írásbelire jelentkezésit. Ugyanis december 4-ig kell leadni. Az 30 napon belüli. Nagylány holnap még be tudja személyesen vinni a gimibe, ahol Áron remélhetőleg szeptemberben váltja majd. Még arra leszek kíváncsi, hogy januárban meg lesznek-e tartva a központik.
    Azonkívül mi érintettek vagyunk a szóbeli érettségiben is. Ma volt a betekintés, max. pontszámos lett, szóval felőlünk most akár el is maradhat az őszi szóbeli.

    Bea. Én nagyon gonosz anyuka vagyok, tudom, de egy dologra nem voltam hajlandó: focizni vinni a fiúkat, míg nem voltak önállóak. Ezt láttam, hogy egyik fiú egyik korcsoport, szombati meccs, másik fiú másik korcsoport, vasárnapi meccs, holott a multinál mi magunk is szétestünk hétvégére, és hétköznap is volt hová menni - zeneiskola és társai.

    Gimik: ahol több osztály is van, ott szépen órarend átcsoportosítással megoldható, hogy a tanárok tömbösítve tartják az órákat, pedagóguscsoportban olvastam, és így nem kell váltaniuk óráról órára, hanem pl h-k online, sze-cs-p pedig valós órát tartanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy mindenféle szigorításnsk a végzősök és a kiselsősök isszák meg a levét. Nem egyszerű tanévetek van akkor :-)

      Foci: Máté idén már váltott volna. A sulijában lenne egy csomó jó lehetőség, de a járvány miatt minden délutáni foglalkozást lefújtak. Így maradt.
      A kicsik meg egyelőre ezt szeretik, és az edzés vmennyire lőtávolságon belül van. Máshová, messzebbre nem tudnánk hordani őket.

      Mátééknál 2 osztály marad, Milánéknál 8. Mátééknál lesznek változások, Milánéknál félig online mennek az órák. De még semmi sem fix.

      Törlés
  5. Itt is úgy tűnik, hogy az 5-8. osztály jár a gimnáziumban, a többi nem. Az órák átcsoportosításáról még nincs hír. És ők már szeptember eleje óta maszkban vannak egész nap...

    VálaszTörlés