2018. június 18., hétfő

csak egy búcsúdal

Pénteken Mátéék adták a ballagási műsor egy részét az iskolában. Kettőt énekeltek, meg táncoltak.
Előtte teremdíszítés, folyosódíszítés, utolsó összeének, nemjó, hamis, miértállszott, miértneménekelsz, miértnemrendesen. Angéla néni  ezerötszáz fokon pörgött, mert az ő előző osztálya vett most búcsút az iskolától, és hát nagyon izgatott volt, nem igazán volt jelen testben. Marianna néni a fellépés miatt aggódott, ő azért volt teljesen szétesve. És ott álltam én kettejük kereszttüzében, a 25 túlspirázott negyedikessel, akiknek ugyanúgy ez volt az utolsó napjuk a tanévből, tehát értelemszerűen ők sem voltak a topon. De végül csak fel lett díszítve a terem, csak eljött a fellépés ideje is, és végül egészen jól is sikerült. Azért csak egészen jól, mert a 20 év múlva a végére eléggé elhamisodott, de én mondjuk nem vettem annyira észre, legalábbis az én fülemet nem bántotta, meg hát van ember egyáltalán azt a nótát el tudja korrekten énekelni???? Komár Lászlón kívül természetesen. Szerintem olyan hangnemben van, amit képtelenség repodukálni rendesen. Szóval nem volt azért annyira gáz.
A másik daluk meg annak ellenére, hogy még reggel is úgy volt, hogy a fiúk éneklik a szólót, majd az igazgatónő kitalálta, hogy az úgy nagyon mély lesz, és nem lesz élvezhető a mikrofonban, így feljebb vitték a hangnemet, és a lányok szólóztak, szóval még így is remek lett. Könnyfakasztó.
Mert egy kicsit ez az ünnep az ő ünnepük is volt. Kicsit az ő búcsúzásuk is egymástól, a tanítónéniktől, és jónéhányuknak az iskolától is. Jövőre már egészen más felállásban folytatják a maradók az ötödiket. Nem mondom, hogy nincs emiatt jókora félsz bennünk.






Továbbra is azt gondolom, hogy nem igazságos, hogy így megnőttek!

5 megjegyzés:

  1. Nem bizony és hogy ez csak fokozódik , az végképp nem...:) Nem tudok rá felkészülni. Nem tudom , mit kellene tennem, hogy felkészüljek. :) :)

    VálaszTörlés
  2. Hány gyerkőc megy el az osztályból? Esetleg osztályokat is vonnak össze emiatt? Merthogy írtad, hogy egészen más felállás lesz. Bár tény, hogy sok változást hol a felső tagozat mindenkinek. Más káposzta az már, még én sem tudok minden részletet, de sejtem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb. az osztály harmada megy el, nagyobb részük 8 osztályos gimibe, 1-2 másik, közelebbi iskolába. A 3 negyedik osztályból 2 lesz jövőre, de a mi osztályunk marad egyben, és hozzájuk jönnek még újak.

      Törlés
    2. Elvileg a közösségnek nem nagyon szokott jót tenni a variálás az osztály összetételében, nálunk is harmadiktól változás volt ugye, 20 fő maradt, 9 emberke jött...Szoktak lenni feszültségek, de idővel megoldódik. Azóta megszüntette a sulink a tagozat- nem tagozat című szétválogatást, ami jó. Ha Máté barátai maradnak, akkor sokat nem fog belőle észrevenni. Kellene még egy jó ofő a remek Angéla néni után....

      Törlés
    3. Szerencsére az összeszokott focis fiútársaság nagy része marad. Ez jó! A tanítónéniről (újofő) Angéla néni azt mondja, hogy nagyon jó, ő bulizta ki, hogy a béseké legyen a Lili néni. Hát aztán majd meglátjuk.... a vak is azt mondta :-)

      Törlés