2017. március 19., vasárnap

Milán olvas- Luigi Garlando Gól! sorozata

Milán teljesen rácuppant az olvasásra, és nyilván minél jobban megy neki, annál gyorsabban halad. Még az ősszel elkezdte olvasni Luigi Garlando Gól! sorozatát, mely természetesen a fociról szól, jobban mondva egy újonnan alakult, majd profivá avanzsált focicsapatról, a Hagymácskákról,  annak tagjairól, és a csapat kihívásairól, meccseiről és kalandjairól. Van benne barátság, összeveszés, bajnokság, és foci, foci, foci, minden mennyiségben. A történet ott kezdődik, hogy egy egykori válogatott focista, akinek most étterme van, felfedezi Tommi-ban a tehetséget, és alakít egy focicsapatot, amelyikben bárki játszhat. 
Hát kell ennél több egy olvasni szerető focis kisfiúnak? 
Magyarul eddig 7 kötete jelent meg, és hát erősen kérdéses, hogy lesz-e következő, mert a magyarországi kiadója az az Alexandra, aki most nincs épp a helyzet magaslatán. Így még jól is jött, hogy Milán nagyon rákapcsolt az olvasással, mert míg az első két köteten még relatív lassan rágta át magát, (mondjuk közben olvasott mást is) addig a harmadikat pikkpakk kiolvasta, és már kérte is a negyediket. Igen ám, de mivel nincs a kötetekből utánpótlás, így nem annyira egyszerű már hozzájutni, és persze pont a négyesre nagyon nehezen bukkantam rá, de meglett, az ötössel együtt. Majd gyorsan a hatost és a hetest is megrendeltem két különböző könyvesboltból, nehogy aztán elfogyjon, mire oda jutunk. 

Milán most az ötödik kötetnél tart, de nagyon gyorsan halad. Sokszor már reggel mire én felkelek, ő már ül az asztalánál és olvas. (Mire végeztem ezzel a bejegyzéssel már végzett is az 5.-kel.:-) )


A kezdőnél kicsit gyakorlottabb olvasóknak ajánlom. Engem kicsit zavar, hogy külföldi nevek vannak benne, de se Milánt, se Mátét nem zavarta egyáltalán, hogy Champignon-t, az edzőt, ők úgy olvassák, ahogy le van írva. :-)
A sorozatnak egyébként olaszul 49 része van, szóval bele kellene húzni a fordítással és a kiadással!

2 megjegyzés:

  1. Szia nem lehet tudni, hogy lesz-e fordítása a kilencedik kötetre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom :-(
      A kiadónál lehetne esetleg érdeklődni. Nem tudom, hogy mióta az Alexandra csődbe ment, majd talpraállt, mennyire csúszott ez a sorozat hátra. Valószínű eléggé :-(

      Törlés