2016. december 22., csütörtök

Marcikarácsony

Az oviban hétfőn volt a karácsonyi készülődés, ünneplés. A Nagyoknak még volt aznap egy fociedzésük, úgyhogy nagyon kényelmesen gyerek nélkül mentünk a Borókába, ami már csak azért is jó volt, mert olyan picike a csoportszoba, hogy így is alig férünk el benne. 
A délután egy kis kézműveskedéssel kezdődött, papírangyalkát csináltunk az egyik asztalnál, és ajtódíszt a másiknál. Marci nagyon kis tündérbogyó volt. Amikor megérkeztem már a fehér inge volt rajta, maga választotta kis reggel, és már húzott is az asztalhoz, na akkor csináljuk, amit kell. Nagyon szeret kézműveskedni, alkotni, és bár itthon nem mindig kapható rá, vagyis sosem akkor, amikor jó lenne, ha egy kicsit leülne nyugton színezni, de az oviban folyton dicsérik, hogy nagyon ügyes. Tényleg az egyébként. ( Utalnék a korábbi kreatívkodós bejegyzésemre, és megjegyezném, hogy szerintem ezt a vonalat nem tőlem örökölte. :-)) 









Aztán sorba ültek a borókások, és egy kis karácsonyi szettet adtak elő, néhány vers és néhány dal, közösen elmondva. Kicsit izgultam, hogy Marci majd nem vesz részt az előadásban, mint ahogy az évzáró ünnepségből is kihúzta magát tavaly, és anyák napján sem szólt egy hangot sem, de most szépen odaült a csajok közé, és ha nem is mindent, de azért javarészt mondta ő is a verseket, dalokat. Nagyon kis cuki volt :-)



ajándék
A délutánt sütizéssel zártuk. Én egy keksztekercset dobtam össze, és egész jó lett. A doboznyi adag legalábbis mind elfogyott, és itthon is rájártunk Mátékámmal :-)


Az iskolások kedden voltak utoljára suliban, akkor is csak ebéd utánig. Marci még szerdán is volt. Ma pedig már mindenkinek hivatalosan is téli szünete van. 
Remélem ma már felkerül a fa a garázsból. A helyét már kiürítettük. A játékos polcon is csináltam egy kis helyet az új bejövőknek. 
Tegnap sütöttem egy zserbót. Már csak a fele van meg, úgyhogy kéne még valami nyalánkság a hátralévő itthoni napokra. Meg amúgy is van még bennem egy kis sütéskényszer, pedig az elmúlt héten igazán nem panaszkodhat a sütőm. Na majd keresek még valami egyszerű, de nagyszerű sütireceptet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése