2020. április 30., csütörtök

Hetedik

Annyira egybefolynak már a napok itthon, hogy teljesen meglepetésként ért tegnap, hogy holnap már május 1-je lesz. És el is szomorított, mert egy újabb hosszú hétvége, amikor csinálhatnánk egy csomó mindent, amikor mehetnénk vidékre a nagyszülőkhöz, amikor élvezhetnénk a májust, ehelyett megint nem fogunk csinálni semmit. Legalábbis semmi olyat, amihez igazán kedvünk lenne. Ráadásul nálunk a hétfő is iskolaszünet. Hahahaaa.... ami csak annyit tesz, hogy aznap sem fognak tanulnivalót adni, tehát még egy nappal többet fognak itthon kínlódni a fiúk. Persze nyilván nem azt mondom, hogy legyen minden nap egy csomó lecke, mert azt sem bírjuk, de a hétköznapoknak legalább már van egyfajta ritmusuk, ami szerint működünk, a hétvégék meg olyan semmilyenek.
Mondjuk a múlt hétvégén kirúgtunk a hámból, mert itthon hagytuk a fiúkat, és elmentünk festékboltba. A karantén remek alkalom lett arra, hogy a félbemaradt dolgok be legyenek fejezve, ide még egy kis csempézés, oda egy kis vakolás, és akkor már fessük ki a fürdőt, mert az nagyon gáz, meg akkor már ha az étkező ilyen szép, akkor fesüsk ki a konyhát is, mert az is húúú... na szóval elmentünk a festékboltba, aztán vásárolni, és hazafelé a McDriveban vettünk szendvicseket, és azzal leptük meg őket. Hát kb. mintha valami sokmislenes étterembe mentünk volna el, úgy odavoltak.

Egyébkét meg hopp, elröppent a hetedik hét is.
A hét újdonsága, hogy most már Máténak is van online természetismeret órája, és a fociedzővel is már második hete zoomolnak. Ez inkább csak beszélgetés, bandázás, de abból van most a legkevesebb, úgyhogy szerintem ez kell nekik. A focis csoportba amúgy kapnak online edző videókat is, de nincs kedvük csinálni. Ebből is látszik, hogy ők nem azért járnak edzésre, hogy trükköket gyakoroljanak, hanem csak a játék szeretete, és ahaverok viszik őket oda. Időnként, mikor nagyon a fülükön jön már ki a kínlódás, akkor szoktam nekik mondani, hogy vigyék ki tableten az udvarra Rudit, és csinálják meg az edzést, de rendre offolják.

Jövő héten Marcinak is lesz Marika nénivel egy zoom-bulija :-) Hiányoznak egymásnak. Mármint a tanítónéniknek is hiányoznak már a kicsik.
Milánéknál majdnem az elejétől van online kapcsoalt, úgyhogy náluk nem csúcsosodik ez annyira, sőt jövő héttől az angoljuk is online lesz már, és beszélgetős órák lesznek. Mondjuk még nem tudom, hogy mikor lesznek ezek, és hogy mennyire fognak beleilleni a napirendbe, mert csak egy olyan gépünk van, amin jól fut a zoom és kamerája is van, és ezt tologatjuk a gyerekek között.
De a múlt héten már Lilian néni is el volt kenődve, hogy rossz neki ez így, hiányoznak neki a Nagyok, úgyhogy gyorsan beletanult a zoom-ba ő is,  és ő is belevágott.

Máténak minden jön valami szolfézslecke, amit az alapvizsgára meg kellene tanulnia. Május közepefelé lesz majd, de videón kell majd küldeni, ahogy énekel, meg szolmizál, meg ilyesmi.. Állítólag képben van. Hát ööö.... a múltkor kértem, hogy csináljunk egy próbaéneklést. Nem mondom, hogy nem énekelt becsülettel, de azt a repedtfazék hangot ha még videóra is veszem, nem tudom, mennyire lesz élvezhető. :-)
Ugyanilyen formában fog zajlani a hangszeres vizsga is. Már megkaptuk a zongorás hanganyagot, amit majd alá kell játszani. Egy teljes operatőrgárdát tudnék foglalkoztatni amúgy, mire a hangszóró, a  fények, egyik gépen megy a zene, a telefonon videózok... kész röhej...
Hetente vinnyog a telefonom, hogy betelt a tárhelye...

Nem vgyok most túl jó passzban... hátha májusban már jobb lesz.


3 megjegyzés:

  1. Réka is alapvizsgázna, de itt szerintem nem lesz belőle semmi...

    VálaszTörlés
  2. Ugyanez volt nálunk is a focival, kapta Toma a videós edzés anyagokat, de nem csinálta, nem volt hozzá kedve... Neki a focizás a lényeg úgy teljes valójában, amit együtt lehet csak játszani teljes valójában egy edzésen, meg a meccsezés és persze a bandázás, amit nem lehet videóval pótolni, ahogy te is írtad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan. A másik része pedig, hogy bennem sincs meg az az ambíció, hogy még az edzőjük is legyek. Meg szerintem így videóról csinálva nagyon egyoldalú a dolog. Persze tök jó, hogy fektetnek bele az edzők energiát, mert biztos van olyan gyerek, aki lelkesen csinálja, de az enyémeknek kell a visszacsatolás. A dicséret, a javítás, az kommunikáció.

      Törlés