2023. március 17., péntek

Tavasz a Mecsekben

 Úgy kezdődött, hogy maradt valamennyi pénz a szép kártyámon, amit májusig célszerű elkölteni, aminek a legjobb módja, ha úgymond elnyaraljuk. Eltavaszoljuk.

Úgyhogy gyorsan lefixáltuk ezt a márc közepét, amikor egyébként évek óta el szoktunk menni valamerre. A legemlékezetesebb ilyen márciusi pihenésünk a zempléni volt, mert ott ért minket az isten háta mögött a covid lezárás.

Úgyhogy két desztináció merült fel nagy gyorsan, hogy menjünk vissza a Zemplénbe, hiszen hagytunk ott is még megnézendőket bőven, vagy a másik a Mecsek, amibe tavaly, mikor Pécsen voltunk szerettünk bele. 

Végül a Mecsek lett most a befutó. Gyorsan ki is vettük a csüt-pénteket, így 5 naposra duzzasztottuk az 1 napos szünetet. 

Hosszúhetényben, a Zengő lábánál találtunk egy klassz vendégházat, reggelivel, és jó bázisnak tűnt. Az is. 

Az indulásba belecsúszott egy kis hiba, mégpedig az, hogy már bőven Budán jártunk, amikor a Trófea mellett elsuhanva eszembe jutott, hogy egyvalamit hagytunk otthon, a hűtőben az előző este megfőzött csilisbabot, hogy ünnepnap is legyen mit ennünk vacsira. Úgyhogy gyors megfordulás, irány haza, csilisbabot magunkhoz vettük, és újraindultunk 🙃

Szerencsére az M6-on egyszerűen nem tudunk úgy jönni, hogy bárki más is lenne rajtunk kívül 🤔 nem kellett nagy dugóval számolnunk. 

 A vendégházunk. 

Azt már előre láttuk, hogy márc. 15én nem lesz kirándulóidő. De nem bánkódtunk rajta cseppet sem, mert az időjáráson igazán nem tudunk változtatni, viszont tudunk olyan programot kitalálni, hogy ne zavarjon a jeges hideg.

Szerencsénkre a pécsváradi várat aznap már kinyitották, így megérkezés után arra indultunk, hogy egy újabb várat pipálhassunk ki a listánkon. 

Ami nem is igazi vár, hanem monostor, amit még az államalapítás környékén alapítottak a bencés szerzetesek. 

Egy nagyon szuper és élvezetes vezetést kaptunk egy nagyon kedves nénitől. Sok érdekességgel vegyítette a tényeket, mindezt nagyon izgalmasan adta is elő. Tényleg nagyon jó volt! 



Rettenetes hideg volt, nem volt jó kint lenni, úgyhogy amikor a múzeumokban végeztünk, nem sok időt töltöttünk kint. Jöttünk haza megenni a csilisbabot😊



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése