2017. március 31., péntek

Ovis húsvét

Tegnap volt Marciék húsvéti vására az oviban. Ilyenkor mindig készítenek valami szépet, többfélét, amit jelképes összegért megvásárolunk a bazárban. Olyan kis lelkes ilyenkor Marci, mert már a múlt hét óta mondogatja, hogy az oviban már várják a húsvétot, és hogy mikor jön már, és hogy készítettek bárányt, meg festettek tojást.
És tényleg nagyon klassz dolgokat csináltak :-) Bárányos ajtódíszt, meg csibés hűtőmágnest, és persze tojást is festettek, csak az még nem tudom kiakasztani semmire, mert nincs barkám. Pedig tegnap is voltam a piacon, láttam is barkát, de valahogy nem gondoltam rá, hogy már nyakunkon a húsvét...
A kézműves asztalok közül csak egy mellett horgonyoztunk le, ott, ahol vattapamacsokból lehetett nyuszibábot csinálni. De ebből rögtön 3-t is csinált Marci, és csinált volna még többet is, ha nem telt volna el annyira az idő. a szomszéd asztalnál még villámgyorsan összedobtunk egy papírcsirkét, mert oda viszont annyira invitálták Marcit az ottani óvónénik. De hogy honnan ismerik Marcit... rejtély... én nem ismertem annyira azokat az óvónéniket. Marci egyébként nagy széltoló, azt már megfigyeltem, csak úgy szédíti a dadusnéniket is a gödröcskéivel, azokat meg teljesen el vannak tőle olvadva. Mondjuk tényleg aranyos :-)



Nagyon dolgozik

A végére még a nagyok is befutottak, és a büfékocsi mellett ücsörögve még elpusztítottuk a maradék zsírokkenyereket szörppel. Marci kért egy zsíroskenyeret hagymával, amiről aztán módszeresen leszedte az összes hagymát, merthogy azt ő nem szereti. A zsíroskenyeret pedig még egy adag fagyival toltuk le a cukrászdában. Nyami.. fincsi hagymás fagyi :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése