2010. január 18., hétfő

Rövid hírek

Matyi kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy az a kis csomag, ami vagy az ágyon, vagy az ölemben lelhető fel leginkább, most már végérvényesen velünk marad. Egyre kevesebb a fizikai bántalmazás, és egyre több a távolból szemlélés, esetleg odabújás, puszilgatás. Persze vannak még félreértések, de alakulunk. Azt mondjuk még mindig nem érti miért nem tud Milán ide-oda fordulni  Matyi kénye-kedve szerint.
Igazából szerintem magam sem hittem benne, hogy Milekkel megúszom pocakfájás nélkül.... nem úszom meg.... néhány napja brutálmódon képes szenvedni, leginkább éjszaka. De úgy néz ki a mi ágyunkat  valami gyógyító aura veszi körül, mert előbb-utóbb ott legalább megnyugszik, rövid időre, így valamennyit én is tudok aludni két görcsös szenvedés között.
A sors tréfája velem, hogy mire az Milán végre megvívja az éjjeli harcát, és végre fél óránál többet aludhatnék egyhuzamban, ez olyan 6 fél7 körül van, addigra Mátét kidobja az ágy, és indul a nap. Még bírom.... aztán előbb-utóbb ezen is túl leszünk, és akkor majd jöhetnek a fogzásos éjszakák....
Matyi időközben tökélyre fejleszti a beszédet, szinte mindent mond, mondatokban beszél, tárgyesetet, birtokosesetet, és felszólítómódot is használ. Számomra ez még mindig hihetetlen:) Persze nem mond mindent helyesen, és mond vicceseket, és papagájkodik, úgyhogy meg kell gondolni miket beszélünk előtte, bár a tv-nek is visszabeszél...
Milán ha nem eszik, nem alszik, és épp nem fájlalja a pocakját, akkor tágranyílt szemekkel kémleli a világot maga körül, ó-ra formálja a pici száját, és grimaszkodik. Egyébként meg hízik mint a kölyökgólya, a szombati mérlegelésen 3640g-ot nyomott, azaz két és fél hét alatt kicsit több mint 600g-ot szedett magára.
Matyi 11.7 kg-t nyom, merthogy minden Milán mérésnél őt is le kell mázsálni feltétlenül.
Én pedig fogyok, most nagyjából ott tartok, ahol Milán előtt tartottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése