2022. március 5., szombat

Egy hét után

Mit is mondhatnék...

Jó ideje kerestem már a megfelelő állást. Eleinte teljesen koncepció nélkül, de hát az teljes holtvágány volt. Aztán kicsit átdolgoztuk a terveket, és persze minél több hirdetést olvastam, annál világosabb volt, hogy mi az, amire még képes lennék, és mi az amire végképp nem lenne nemhogy esélyem, de motivációm sem. 

Volt néhány sikertelen próbálkozásom, személyesen is, telefonon is, de igazából inkább nem jeleztek vissza, mint igen. Volt olyan hirdetés, amibe időről-időre belebotlottam újra és újra, tehát nyilván nem vettek fel a pozícióra embert, de hiába jelenteztem engem még csak fel sem hívtak. Az ilyen cégekkel nem tudtam mit kezdeni, úgyhogy ezeket ki is ejtettem a látószögömből nagyon gyorsan. 

Aztán januárban valamiért száznyolcvan fokot fordult a dolog, mert több helyről is megkerestek, és két konkrét ajánlatot is kaptam. Vicces, hogy még végül én választottam, mikor hónapokkal korábban tulajdonképpen bármire bárhol rábólintottam volna. 

Az egyik jobban passzolt a korábbi tapasztalatomhoz, a munkamenet is hasonló volt, az elvárások is, ami annyiból jó, hogy ebben tényleg volt már rutinom, de ezáltal minden buktatóját ismerem is, az pedig elsősorban a rendszeres túlóra és a tervezhetetlenség. A másik, picit tervezhetőbb, viszont a munka nagyobbik része számomra ismeretlen még, viszont egy kellemesebb közegnek tűnt, barátságos kollégákkal, nem túl sok emberrel egy helyen. 

A két lehetőség közül végül ezt választottam. 

Bioanalitikával korábban még csak szőr mentén sem találkoztam, formulációs technikákkal pedig még annyira sem, úgyhogy amellett a pici rész mellett, ami valamennyire ismerős, sok újdonsággal fogok megismerkedni, remélhetőleg sikeresen. Semmiképpen nem iparosmunka, jó sok lehetőség van benne, és bizakodásra ad okot ( számomra), hogy hosszútávra keresnek embert, és maximálisan tisztában vannak azzal, hogy hosszadalmas betanulási időszak áll előttem, és eléggé partnerek. Szóval remélhetőleg megtaláljuk majd a számításunkat egymással. 

Egyelőre nem sok minden történt. Túl vagyok néhány száraz oktatáson, meg néhány kis rutinműveleten, de alapvetően annyira kímélni akarnak, hogy nem vagyok igazán túlterhelve. De gondolom majd lesz ez még másképp is. 

( és már most látom, hogy még a pokolban is adminisztrálni fogok 🙉 ) 

Szóval izgi. 

Majd jövök, és mesélek, hogy a fiúk hogy vették az új helyzetet. ( jól amúgy, lelkesek) 

20 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fontosabbak is, ezt ost is tartom. Csak azóta eltelt 2 év. De nyugodj meg, bármikor itthon maradnék újra, ha úgy kívánná az élet.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Hú, Gyöngyi, szerintem Te valamit nagyon félreértelmezel, de igazából mindegy is, mert nem fogok neked magyarázkodni, mert nyilvánvaló, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, és úgyis kibillenthetetlen vagy a világodból.
      Szerintem keress más beszélgetőpartnert. A legjobbakat kívánom. Üdv.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Megkérlek, hogy ismeretlenül engem te ne hazugozz le! Csak a kedvért visszakerestem a korábbi kommentemet Diusnál, csak szólok, hogy 2020.aug.31-i volt a poszt, nyugodtan olvasd vissza, minden szavamért most is kiállok. Másfél évvel ezelőtt, érted, másfél éve, pont úgy történt minden, ahogy ott le van írva, itthon voltam és nem is kerestem akkor még munkát. De amúgy tényleg nem értem, hogy értem, hogy miért olyan fontos neked, hogy én mit csinálok, és mikor, és miért.
      Szerintem engedd el, kövess valaki olyat, akivel jobban tudsz azonosulni, hátha azt a sok keserűséget is sikerül kiirtanod magadból.

      Törlés
  2. Nagyon sokat gondoltam rád Bea, hogy mikor fogsz dolgozni menni, és hová. Ha valaki, én tudom milyen nehéz 3 gyerek és munka ebben a szakmában. Pár hónapja már kérdezni is akartam, talán szeptember tájt, hogy nem gondolkozol-e újra munkába álláson? (én is emlékszek az előbb említett posztodra). Abban nagyon bíztam, hogy nem gyógyszergyárban gondolkozol, mert az továbbra is borzalmas. Én 20 év után hagytam ott...Most nagyon jó helyen vagyok, kevés ember, kevesebb fizetés, mintha a gyárban lennék, de túlóra nulla, gyalog negyedóra alatt vagyok otthon és bizony nekem már ez is megéri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy végül megtaláltad a helyed :-) a másik lehetőségem gyárban lett volna, de minden pozitívuma mellett elég riasztónak tűnt. Van, amit nem lehet megfizetni.

      Törlés
    2. Igy igaz! Nekem már a szabadidő fontosabb (szabadidő...értsd jól, meg tudod is hogy értem)

      Törlés
  3. Örülök, hogy találtál egy ilyen helyet, ah úgy tűnik, jó lesz neked. Amit írtál a keresgélésről,.abban magamra ismertem sok évvel ezelőttről..
    Szívből kívánom, hogy az esetek nagy részében érezd magad ilyen jól, mint az első héten. 😊

    VálaszTörlés
  4. Nekünk a lakáseladással volt így, hogy sehol semmi évekig, aztán egyszerre a végén ketten is meg akarták venni. 😁

    Zökkenőmentes átmenetet kívánok, érezd jól magad a munkahelyeden! 🙂

    VálaszTörlés
  5. Sok sikert az ujra munkaba allashoz. Biztos nehez lesz eleinte, de aki 3 gyereket tud logisztikazni, az a melot is megoldja :). Max tobbszor esztek rendelt etelt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, majdcsak belejövünk. :-)
      Most már nagy könnyebbség, hogy idéntől Milán is egyedüljáró lett.
      És igen, az étkezés okozza a legnagyobb gondot. :-)

      Törlés
  6. Kívánom, hogy ilyen jól alakuljon minden, mint az első héten, és abból amit írtál, szerintem jó esély van rá, hogy ez így lesz :) ! Eleinte tényleg nem olyan könnyű újra munkába állni, de ahogy az idő telik, egyre könnyebb és jobb, az biztos :) !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, remélhetőleg jó lesz majd :-)

      Törlés
  7. Nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra, úgyhogy írj majd még erről a témáról is. Igen, gyakran a logisztika a legnehezebb, hogy mikor hol, kiért, hova. De közben enni is jó lenne... Nem egyszerű, de menni fog.
    Az, hogy ha jó a légkör a munkahelyeden már fél siker. Érezd nagyon jól magad, sok sikert!

    VálaszTörlés