2011. október 21., péntek

Hételejei Városliget

Még kedden volt, amikor háromnapi hideg élelemmel és váltásruhával és biciklikkel felszerelkezve indultunk Mátéért az oviba, és onnan egyenesen a Városligetbe mentünk. egyrészt azért, mert Máté jó ideje nyaggatott már hogy menjünk Állatkertbe, de a rossz idő beköszöntével szépen csendesen lejárt a bérletünk, meg októberben már egyébként is csak 5ig van nyitva, ami elég korán van, figyelembe véve, hogy 4 körül szabadulunk ki az oviból. Szóval állatkert sztorno, de megígértem neki, hogy majd  a Ligetbe azért elmegyünk, mihelyst nem fúj fagyos szél. És kedden nem fújt, úgyhogy mentünk.
Nem mondom.... arról azért könyvet lehetne írni, hogy miképpen is lehet boldogulni a mivárosunkban 2 darab 4 év alattival, egy babakocsival, egy kismotorral, egy futóbiciklivel, és egy hátizsákkal, no meg magammal, de nem teszem, a lényeg, hogy épségben és relatív gyorsan ott voltunk, és a fiúk már szaggathatták is fel az aszfaltot.

Aztán mikor elfáradtak, megunták, akkor bottal harcoltak (szeretem az óvodát:), meg levarázsolták a réten önfeledten szaladgáló kutyákat. Szegények ebből mit sem sejtettek. Milcsi meg annyi faágat gyűjtött, mintha legalábbis azzal fűtenénk itthon, de nem.

Jó nagyot sétáltunk és élveztük a meleg őszi napsütést. Közben megbeszéltük Mátéval a japán turisták fotózási szokásait, (merthogy lefényképezte az egyik, és ő észrevette, és nem értette), a hajléktalankérdést, a kacsák telelési szokásait, és hazafelé  még a cukrászdába is bementünk, mert a ligetben már nincs ilyenkor perecárus.
Jó lenne még pár ilyen hűvöskés de napsütéses nap. Valahogy most nincs hangultom a szemöldökmegfagyasztós hideghez.És ilyenkor olyan szép színes a természet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése