2021. július 26., hétfő

Balaton 2021

 9 napot voltunk most egyhuzamban a Balcsinál, és ezalatt a 9 nap alatt minden végletet megéltünk, amit csak a Balatonnál lehet. Mikor mentünk akkor még épp meleg volt, de aznap estére már mondták a nagy viharokat, így gyorsan a strandon kezdtünk. Onnan néztük, ahogy a feketeség szépen végigvonul a déli parton. Nagyon érdekes látvány volt, nálunk Füreden még bőven strandidő volt, a fiúk még vígan ugrándoztak a vízben, a partról viszont tökéletesen látszott, hogyan vonul az eső Siófoktól Földvár felé. Az egyik legérdekesebb élményem volt ez, pedig sokszor voltunk már a Balatonon, sokszor voltunk esőben is, villámláskor is, ömlő esőben is, kánikulában is, szóval tényleg már elég sok mindent megéltünk itt az elmúlt tíz évben. 

Nehezen tudtam elszakadni a látványtól, de végül muszáj volt, mert nem tudtuk mikor ér el hozzánk a vihar, úgyhogy indulnunk kellett. 













 Aztán estére le is csapott nálunk is a vihar, mintha dészából öntenék. Ki sem dugtuk az orrunkat. Egészen másnap reggelig, amikor is borús volt ugyan az idő, mondtak is záporokat, de nagy villámlásoktól már tartottunk. Így hát belecsaptunk a nyaralásba. :-) 

3 megjegyzés:

  1. Csodaszép, csodaszép, imádom, szerelmes vagyok a Balatonba! :) :)

    Volt az egyetemen egy keszthelyi csoporttársam, az furán méregetett, hogy mi bajom van , a Balaton az van és kész. :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is odavagyok a Balatonért :-)
      Biztos más érzés, ott felnőni, ott élni, de én viszonylag későn találkoztam először a Balatonnal, már gimnazista koromban, mert tőlünk Ózdról, autó nélkül eléggé mission impossible volt családilag eljutni oda, szóval lehet ezért rajongok érte ennyire.

      Törlés
    2. Igen, dettó, kétszer jártam a Balatonnál gyerekkoromban összesen. Akkor is egyszer belefagytam egy augusztus végi nyaraláson 6 évesen, 10 évesen pedig táborban voltam, de csak a zászlófelvonás maradt meg és az éjszakai látogatás az erdőbe? Valami ilyesmi. :) :)

      Törlés