2019. február 20., szerda

Haverok, buli

Talán már említettem, hogy csütörtökönként Marci az egyik barátjáéknál üti el az időt jóga után, míg érte nem tudok menni.
Persze azon túl, hogy húúú, megyek Tomiékhoz, nagy húzóerő volt, hogy Tomiéknak van x-boxuk. :-) De ez csak ideig-óráig volt nagyon izgi, merthogy Tomiéknak van egy kutyájuk is! Azám! Pár hónapos, és gyönyörűséges. Boxer. (azthiszem)
Marci meg köztudott, hogy nagy kutyabarát. Sőt. Kutyaőrült. Szóval pikkpakk a kutya került középpontba, és most hogy már jó idő van, és legfőképpen már nincs vaksötét 5 órakor, leginkább kint rohangálnak még a ház előtt a kutyával.
Még valamikor jó pár héttel ezelőtt mondta a tomi anyukája, hogy majd fogják vinni a kutyát kutyaiskolába, és hogy ha gondolom, és elengedem, akkor Marci is velük mehet. Mondtam, hogy persze, persze.
Aztán hipphopp el is jött a kutyaiskola ideje. A múlt hétvégén már meg is voltak az első órák.
Úgy tudtuk, hogy csak szombaton van, vagy nekem csak ez jött át, de szombaton reggel mi úszni járunk újabban, de hogy ne maradjon ki Marci a buliból, mert akkor hallgathatjuk hetekig, uszoda után kivittük a kutyaiskolához. Óóóó volt nagy öröm :-) És ha már Milán is ott volt, akkor ő is ott maradt.

Aztán kiderült, hogy vasárnap is lesz oktatás, és mivel gyönyörű szép tavaszi idő volt, hát elengedtük őket másnap is. Ekkor, még egy kis kirándulást is tettek a Tomi apukájával a Szilas-patak partján, és az erdőben, elsétáltak vmi Nevesincs-tóhoz, amit én egészen addig egyáltalán nem ismertem. Aztán rákerestem a neten, és kiderült, hogy a tó egyike az  főváros területén lévő még meglévő utolsó ősláposoknak. Sajnos, ahogy olvasom, bár nem ástam olyan mélyen bele magam a témába, bár természetvédelmi területté szeretnék nyilváníttatni évek (évtizedek) óta, ez máig nem történt meg, és eléggé aggódnak is a hozzáértők, hogy egyszer csak felszámolják ezt a zöld területet is, és a bioláp helyére majd ide is építenek valami sokszázlakásos lakóparkot. Reméljük, nem így lesz. mindenesetre, lehet, hogy most, hogy tudjuk, hogy ez itt van szinte egy köpésre, még az előtt meg kéne nézni. :-)




4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Beszúrtam még egyet, amin picit jobban látszik. Tényleg cuki amúgy. Sajnos nem az én képeim, az anyukától kaptam messengeren. :-)

      Törlés
  2. Nagyon cuki ez a kutyus....még a végén nálatok is kell egy négylábú családtag is. 😊

    VálaszTörlés